Steluţa Cătăniciu îşi susţine preşedintele: "Este evident că DNA şi-a pierdut demult obiectivitatea"

Deputatul ALDE de Cluj, Steluţa Cătăniciu, este alături şi îşi susţine întru totul preşedintele de partid, pe Călin Popescu Tăriceanu, care a postat pe pagină oficială a Senatului un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţă în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA.

"Nu doar că sunt de acord cu declaraţiile domnului preşedinte Tăriceanu, dar am aceeaşi părere pe care o are şi dânsul. Până la sfârşitul mandatului, aceste cereri de încuviinţare a arestării pentru dosare din 2006-2008 ar trebui să nu mai fie voate de către parlamentari, pentru că aceste cereri de arestare, practic nu fac decât să contureze un scenariu din campania electorală pentru alegerile locale, când aţi văzut că DNA a scos dosare care existau din acea perioada şi care nu aveau consistentă", a declarat deputatul ALDE.

Cu privire la faptul că Laura Codruţa Kovesi ar dispune de DNA după bunul plac, deputatul clujean a declarat: "Din tot ceea ce se prezintă în media, şi pe plan local şi naţional, este evident că DNA şi-a pierdut demult obiectivitatea."

De această dată din postura de avocat, Cătăniciu a negat că declaraţiile lui Tăriceanu ar fi vreo instigare la obstrucţionarea justiţiei, motivând că, din arest, oamenilor le este imposibil să se apere.

"A nu vota o cerere prin care se încuviinţează arestarea unei persoane, indiferent că este parlamentar, magistrat, judecătorii Curţii Constituţionale sau simpli cetăţeni ai acestei ţări, nu însemna obstrucţionarea justiţiei, ci înseamnă că îi respecţi prezumţia de nevinovăţie şi-i acorzi şansă de a-şi exercită dreptul la apărare. Sunt avocat şi ştiu ce spun. O apărare făcută din arest este aproape imposibilă. Cred că s-a acreditat ideea, în ultimii 2-3 ani, că judecătorii lupta împotriva corupţiei. Dacă ar duce o astfel de lupta, s-ar poziţiona într-o tabăra anume, ceea ce ar fi foarte grav pentru ideea de justiţie şi pentru ideea de Stat de Drept."

Am cerut şi altor politicieni să comenteze declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu.

Deşi a citit mesajul, Daniel Buda nu şi-a făcut timp să ne dea o declaraţie cât de scurtă. Şi ne mai este dator şi cu alte răspunsuri.

Iar senatorul Alexandru Cordoş nu a vrut să comenteze în niciun fel. "Mulţumesc mult pentru întrebările adresate. Nu comentez în niciun fel aceste declaraţii. Va doresc o zi bună!"

Ţinând cont de problemele pe care senatorul le are, s-a ferit să comenteze în legătură cu orice l-am întrebat sau pur şi simplu nu a răspuns.

Comentarii

Claudia

17.10.2016 14:18

Cum să nu fie de acord, zăluda, dacă are de câștigat??O coțofană afurisită și nesimțită!

Adauga comentariu