Steluta Cataniciu, cercetata de ANI pentru conflict de interese

Steluta Cataniciu, fost consilier local in Cluj-Napoca si actualmente deputat, este cercetata de Agentia Nationala de Integritate pentru conflict de interese. ANI arata ca aceasta a incheiat un contract de asistenta juridica cu o firma aflata in litigiu cu Primaria Cluj-Napoca. ANI a transmis, astazi, un comunicat in care explica conflictul de interese in care se afla Steluta Cataniciu.
“In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre Cataniciu Steluta Gustica, intrucat, in calitate de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca. Ulterior adoptarii acestei hotarari, la data de 05.05.2009, Cataniciu Steluta a incheiat cu societatea din Cluj-Napoca un contract de asistenta juridica privind reprezentarea in instanta a intereselor societații in litigiul avut cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj. Cataniciu Steluta a reprezentat in instanta interesele Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca in litigiul avut cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, prin contractele de asistenta juridica incheiate la data de 22.04.2008, respectiv, 05.05.2009. Pentru contractele incheiate, Cataniciu Steluta a incasat suma de 8.000 Lei. Parti in litigiu au fost Societatea Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca si Comisia de vanzare a spatiilor comerciale si de prestiri servicii din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj. Cataniciu Steluta, desi avea un interes patrimonial personal in problema supusa dezbaterilor, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a societatii din Cluj-Napoca. Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii regimului juridic al conflictului de interese, deoarece, conform dispozițiilor art. 46 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, «Nu pot lua parte la deliberarea si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes personal in problema supusa dezbaterilor consiliului local».”, se arata in comunicatul transmis de ANI.
Steluta Cataniciu a fost informata, in trei randuri, de agentie despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate precum si drepturile de care beneficiaza. Potrivit ANI, deputatul clujean risca sa fie eliberat din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a raportului. Foto: ziuadecj.realitatea.net

Adauga comentariu