Din oras

Stăvilarul lui Șurubaru, la fel de inutil ca funcția de city manager. Azi gunoaiele treceau agale pe sub stăvilar

Mult promisul stăvilar montat peste Someș în cartierul Grigorescu este ineficient. Primăria Cluj-Napoca a cheltuit 48.000 euro pe un baraj care ar trebui să oprească gunoaiele plutitoare, dar la o săptămână de la instalarea lui se dovedește exact contrariul. 

Stăvilarul a fost instalat în urmă cu o săptămână și după doar câteva ore s-a spart, așa că a trebuit dus înapoi la atelier. City managerul Gheorghe Șurubaru spunea atunci că stăvilarul este doar în faza de testare și că mai trebuie făcute câteva retușuri ca să funcționeze cum trebuie. 

gunoaie somes

„Suntem încă în faza de recepție preliminară, a fost instalat de probă ieri. Am mai avut o întâlnire cu proiectantul, executantul și dirigintele de șantier. Mai trebuie făcute câteva mici lucrări la el în partea de jos și partea de greutăți care trebuie să îl țină întins pe apă. După ce a fost pus în probe ieri acum se ridică, se duce la atelier, se fac ultimele modificări și se va pune pe poziție”, a declarat Gheorghe Șurubaru pentru NCN, în 7 iunie, în ziua când stăvilarul s-a spart. 

Luni, stăvilarul a fost reinstalat și gunoaiele au început încet să se adune în încăperea special amenajată. Cel puțin o parte din ele, fiindcă restul PET-urilor, găleților și bucăților de polistiren se strecoară grațioase ori pe lângă stăvilar, ori chiar pe sub el. Asta după ce primarul Emil Boc se lăuda ieri pe pagina lui de Facebook că vom avea un Someș mai curat.

stavilar somes

„Sistemul de colectare plutitori amenajat de Primăria Cluj-Napoca pe râul Someș a intrat în faza finală de recepție. Stăvilarul special a fost amplasat în zona ștrandului Sun din cartierul Grigorescu pentru a colecta deșeurile plutitoare care vin din amonte, una dintre cele mai importante cauze ale poluării râului pe raza municipiului nostru. Sistemul de colectare de deșeuri plutitoare a fost supus unei etape de teste și îmbunătățiri, fiind o premieră în țara noastră. Deșeurile astfel colectate sunt preluate periodic de Primărie prin compania de salubritate. Amenajarea include iluminat cu panouri fotovoltaice și cameră de supraveghere alimentată de asemenea cu energie solară”, a scris Emil Boc, în postarea sa. 

Astfel, se dovedește că cei 48.000 de euro din bugetul local au fost cheltuiți pe un proiect UNIC în România, care, a doua zi după ce a fost instalat își dovedește ineficiența. Totuși este util pentru rațele din zonă care folosesc stăvilarul ca să se distreze mai bine când se bălăcesc în Someș. Cinste city managerului Gheorghe Șurubaru că se gândește la fauna locală!  

rate pe somes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *