Statuia lui Mihai Viteazul, in paragina. Primaria cauta solutii de doi ani

Ideea unui concurs de solutii pentru reabilitarea Pietei Mihai Viteazul si implicit a statuii ecvestre a domnitorului este veche de mai bine de doi ani. Mai mult, s-a votat in Consiliul Local valoarea premiilor care urmau sa fie acordate in urma concursului de idei. Apoi nu s-a mai intamplat nimic, iar felul in care arata acest monument este o rusine pentru oras, in special pentru cei responsabili cu administrarea lui.

Placile sunt cazute de pe soclu, iar literele de cupru au disparut de mult.

Scarile care duc la monument sunt si ele degradate in ultimul hal.

De altfel, toata piata este intr-o stare deplorabila. Pavajul nu se mai poate numi pavaj de mult, pietrele fiind mancate de timp si de intemperii.

Arteziana este si ea murdara si prost intretinuta, desi firma Servinstal incaseaza jumatate de milion de lei pentru a mentine fantanile arteziene intr-o stare decenta.

Care este explicatia administratiei publice locale pentru neglijarea acestui obiectiv al orasului? Concursul de idei este scos de la naftalina:

“Pentru statuia ecvestra a Domnitorului Mihai Viteazul se cauta solutii pentru modernizarea intregii zone, inclusiv restaurarea monumentului, urmand a se organiza un conccurs de idei care se va lansa in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Ordinul Arhitectilor din Romania. Exista o suma in valoare de 1,5 milioane de lei propusa de noi in solicitarea bugetului pe investitii pentru anul 2016”, arata reprezentantii Primariei.

Acestia au precizat ca in ultimii doi ani s-au efectuat reparatii periodice la acest monument: “S-au schimbat/completat/inlocuit de repetate ori literele din inscrisul istoric, deoarece au fost furate de nenumarate ori”.

Adauga comentariu