Statuia lui Matei Corvin vandalizata pentru a doua oara in doua saptamani. De aceasta data faptasul a fost prins si internat la Neuropsihiatrie

Un eveniment petrecut sambata putin dupa miezul noptii  este tinut la secret de catre reprezentantii Primariei Cluj-Napoca. Statuia lui Matei Corvin a fost din nou vandalizata, iar de aceasta data infractorul a fost prins in flagrant de catre politisti, care s-au deplasat in Piata Unirii in urma unui apel telefonic. Tanarul de 29 de ani, autorul faptei, a fost internat la neuropsihiatrie.

Statuia lui Matei Corvin a fost vandalizata in noaptea de 29 iulie fiind stropita partial cu o vopsea de culoare maro. Primaria Cluj-Napoca a depus o plangere penala la sediul IPJ Cluj si cu aceasta s-a incheiat povestea. Infractorii nu au fost prinsi nici dupa doua saptamanai. Sambata, putin dupa miezul noptii politistii au reusit sa surprinda in flagrant o noua tentativa de vandalizare a grupului statuar, dar punctele de vedere ale primariei si cele ale reprezentantilor politiei sunt total diferite.  

“Dispeceratul Politiei Locale din cadrul Primariei a fost anuntat telefonic de un cetatean cu privire la faptul ca pe statuia lui Matei Corvin cineva a arborat steagul national al Romaniei. Steagul era pozitionat pe capul statuii acoperind fata regelui maghiar. Dupa apelul telefonic politia locala, alaturi de politisti ai IPJ, s-au deplasat la fata locului unde au depistat un individ imbracat cu tricou de culoare alba, cu cagula pe cap in timp ce cobora de pe statuie. Suspectul a incercat sa scape fugind de politistii locali, dar a fost prins in Piata Muzeului si predat politistilor de la municipiu”, au declarat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.   

Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului au prezentat firul evenimentului intr-un mod total diferit fata de cel relatat de reprezentantii Primariei. Politistii de la Sectia 1 au afirmat ca la interventia de sambata noaptea in jurul orei 1 nu a fost vorba de o vandalizare a statuii, ci de o tentativa de sinucidere din partea unui cetatean cu probleme de natura psihica.

“In urma unui apel telefonic la 112, politistii de la Sectia 1 s-au deplasat in Piata Unirii, unde au observat un tanar de 29 de ani din Cluj-Napoca, urcat pe statuia lui Matei Corvin, fluturand un tricou si amenintand ca se sinucide. In urma investigatiilor de la fata locului politistii au solicitat un echipaj de ambulanta, deoarece tanarul prezenta semne de tulburare psihica si s-a dispus internarea sa in cadrul Clinicii de Neuropsihiatrie din Cluj-Napoca", au declarat reprezentantii IPJ Cluj.

Intrebat azi de catre reporterul Ziar de Cluj cu privire la evenimentul petrecut in 29 iulie,  primarul Emil Boc a afirmat, ca desi in oras sunt montate 270 de camere de supraveghere a traficului, pentru care institutia pe care o conduce plateste anual peste 100.000 de euro, prinderea faptuitorilor este de competenta Politiei. Ziar de Cluj i-a adresat azi o intebare primarului Emil Boc lansand o situatie ipotetica, daca in zona grupului statuar a lui Matei Corvin s-ar fi petrecut o fapta mult mai grava, precum o injunghiere sau un jaf in loc de vandalizarea statuii, s-ar fi reusit identificarea mai rapida, cu ajutorul camerelor de supraveghere, a agresorilor?

“Pentru asta trebuie sa va adresati Politiei, pentru aceasta intrebare. Primaria nu are alte competente decat cele pe care le are de a pune la dispozitie camerele de luat vederi, care sunt in custodia Primariei, organelor abilitate care desfasoara activitati de investigare cercetare si tragere la raspundere penala a celor vinovati”, a declarat Emil Boc.
 

Foto:Tiberiu Matei

Comentarii

Ionut Tene

12.08.2015 23:47

De ce nu se reconoasca oficial ca regele Matyas era din familia Hunyadi, era maghiar 100% si unul de cele mai importatni regi a Ungariei milenare.  tata lui matya sera Hunyadi Janos, ma era Szilagyi Erzsebet, dintr-o familie foarte important a vremii. In grupul statuar pe lina rege se afla comandantul de osti Szilagyi Mihaly (socru regelui Matyas) , Magyar Balazs (comandat de osti) , Kinizsi Pát ( erou de la Timisoara) , Rakoczi Gyorgy guvernator ardelean. Toti romanii stiu adevarul dar traim in minciuni, sa dam drumul la adevar si sa ne unim impotriva miticiilor care ne fura zii de zii !

io

13.08.2015 07:34

s'o cacat iara calu!! ce? doar arsenie boca sa planga?

Adauga comentariu