Stații de autobuz vandalizate, pericol public în Mănăștur. De un an, Primăria tot analizează situația – FOTO

Modernizarea stațiilor de autobuz din oraș nu este o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca, deși acestea sunt vandalizate periodic și se degradează pe zi ce trece. Se pare că pentru Emil Boc sunt mult mai importante proiecte cu șanse de realizare peste 20 de ani (metroul și centura metropolitană), decât stațiile în care zilnic așteaptă mii de oameni.

Tot orașul este plin de relicvele chioșcurilor de alimentație publică și de vânzare bilete din stații de autobuz. Oamenii își delectează ochii fie cu excremente umane fie cu gunoaie în timp ce așteaptă autobuzele moderne.

De exemplu, stația de autobuz Primăverii din Mănăștur, de lângă depoul de tramvaie, este distrusă de cel puțin un an și nu s-a luat nicio măsură.

Geamurile au fost sparte de oameni care au considerat că așa se distrează dacă distrug ceva. Nici angajații de la firmele de salubritate, nici Poliția Locală nu au văzut situația, deși cioburile rămase în urma vandalizării arată ca niște țepe numai bune pentru scos ochii. Resturile de geamuri sparte pot fi folosite și pe post de arme.

Proprietarii chioșcurilor de comerț aveau contracte de concesiune pentru o anumită perioadă de timp. Odată cu expirarea acestor contracte, comercianții au obligația să le ridice de pe domeniul public într-o anumită perioadă de timp. În caz contrar, vor fi ridicate de angajații Regiei Autonome a Domeniului Public.

În urmă cu un an, Ziar de Cluj a sesizat conducerea Companiei de Transport Public Cluj-Napoca cu privire la situația deplorabilă în care se află stațiile de autobuz. Liviu Neag, directorul CTP spunea atunci că o comisie de specialitate din Primărie analizează stațiile de autobuz distruse se pretează pentru modernizare sau vor fi desființate. Nu au fost nici modernizate, nici desființate.

Singura stație de autobuz care va fi modernizată relativ curând este cea din Piața Gării. În cazul acesteia a fost publicat anunțul licitației pentru executarea lucrărilor de modernizare.

La finalul lunii decembrie a fost publicat anunțul de licitație pentru proiectare în vederea modernizării a 11 stații de autobuz. 

Adauga comentariu