Stația semicentrală a CTP de pe strada Dacia, un vestigiu din Clujul rural al deceniilor trecute

Stația CTP de pe strada Dacia, din zona semicentrală a municipiului care, chipurile, le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții, este un adevărat vestigiu din Clujul rural de acum câteva decenii.

Gurile rele spun că, pe panourile de plexiglass ale acestei stații ar fi fost descoperită chiar și inscripția ”Decebalus per Scorilo”, alături de clasicele înjurături cu UE, ceea ce ne face să credem că stația nu este una deosebit de degradată, ci, dimpotrivă, că e un artefact cu o deosebită valoare istorică, fiind foarte bine conservat de-a lungul timpului.Banca din stație pare a fi de pe vremea geto-dacilor, iar legenda urbană spune că însuși Decebal s-ar fi odihnit aici, când ar fi ajuns pe Dacia, cu linia CTP 27, de la Gară.

În Clujul ”smart”, asemenea vestigii arheologice putem găsi la tot pasul, alături de băncuțele cu USB și de stațiile de încărcare nefuncționale pentru mașinile electrice.

Luna trecută, primarul Emil Boc a promis că stațiile rurale de transport în comun din Cluj-Napoca se vor moderniza cu un milion de euro. Mai ieftin însă, stațiile ar putea fi conservate și transformate în muzee ale administrației liberale.

Adauga comentariu