Stația de metrou „Sănătății” - viitoarele promisiuni electorale se clădesc la Cluj pe vechile promisiuni nerealizate

„Memoriul de prezentare necesar pentru obținerea Acordului de mediu pentru proiectul «TREN METROPOLITAN GILĂU – FLOREȘTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU – BONȚIDA” - ETAPA I A SISTEMULUI DE TRANSPORT METROPOLITAN RAPID CLUJ MAGISTRALA I DE METROU ȘI TREN METROPOLITAN, INCLUSIV LEGĂTURA DINTRE ACESTEA» COMPONENTA 1. MAGISTRALA I DE METROU”, document încărcat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, detaliază și denumirile viitoarelor stații ale viitorului metrou, de fapt tramvai, din viitor.

Stația numărul 4, de pildă, numită „Sănătății”, este descrisă ca fiind „localizată foarte aproape de viitorul spital regional de urgență”. Adică, acela promis și nefăcut de peste un deceniu.

Să citim din memoriu:

„Misiunea ei este de a deservi complexul spitalicesc (care este așteptat a avea 3100 de angajați și 900 de paturi și facilități în ambulatoriu), precum și zonele rezidențiale noi din zonă.

Locația sa a fost aleasă pentru a fi cât mai aproape de clădirile spitalului de urgență, urmărind a nu fi afectat proiectul spitalului aflat într-un stadiu mai avansat.

Alegerea denumirii. Viitorul Spital Regional de Urgență, centrul de greutate al îngrijirii sănătății din regiune.

Valori: Importanța îngrijirii sănătății; Respectul față de medici și greaua lor misiune

Tematică în amenajarea stației (considerente preliminare): Mens sana in corpore sano, grija față sănătate.”

Este de remarcat, din această documentație, importanța acordată de autoritățile locale „îngrijirii sănătății”, „respectul față de medici și greaua lor misiune”, dat fiind faptul că spitalul regional promis de mai mult de 10 ani este încă o promisiune. Putem remarca și ipocrizia maculaturilor care se întocmesc drept suport pentru viitoarele promisiuni electorale, pe baza unor vechi promisiuni nerealizate.

Adauga comentariu