Stația de autobuz din capătul străzii Observator, o imagine dezolantă a anilor '90

Stația de autobuz din capătul străzii Observatorului îngroașă lista stațiilor din oraș care arată ca după război. Nici un cartier nu a scăpat de astfel de „monumente” ale urâțeniei. În urbea în care se construiește masiv și se ridică tot mai des clădiri cu o arhitectură deosebită, iată că peisajul urban este întregit de inegalabilele “acareturi” ale Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Stația pe care v-o prezentăm astăzi în toată splendoarea ei este la fel ca multe altele din oraș: chioșcuri de vânzare bilete abandonate, așa-zise magazine cu de toate abandonate și ele după ce contractele de concesiune au expirat. Dacă în cazul altor stații, magazinele părăsite nu au fost mascate în vreun fel, aici au fost învelite în mesh-uri cu imagini din vechiul Cluj, iar acest lucru face ca imaginea să fie mai puțin dezolantă.

Asfaltul este crăpat, dalele sunt sparte, pe alocuri au fost puse petice pe trotuare. Imaginea de ansamblu ne duce cu gândul la anii '90.

Sub cupola din stație încă mai rezistă două bănci din lemn. De apreciat totuși faptul că nu sunt gunoaie în jur, așa cum se obișnuiește în alte locuri.

Atât primarul Emil Boc cât și reprezentanții Biroului Mass-Media au transmis că stațiile de autobuz vor fi modernizate. Când? Vom vedea.

„În cadrul Comisiei de verificare a terenurilor propuse pentru obiectivele de investiții au fost luate în discuție stațiile multifuncționale preluate în proprietatea privată a municipiului ca urmare a încetării contractelor de concesiune. Pentru aceste stații urmează să fie lansată o procedură de achiziție pentru elaborare expertize tehnice și studii de fezabilitate în vederea modernizării acestora”, au transmis reprezentanții Primăriei, la solicitarea Ziar de Cluj.

Citește și:

Stația de autobuz de la Podul IRA, premiată cu locul I la un concurs internațional de duhoare și răspândire de molime - FOTO & VIDEO

Circulăm cu autobuze electrice, dar așteptăm busul în stații ruină, relicve ale anilor '90 – FOTO

Ce se întâmplă cu stațiile de autobuz ruine din oraș. De mai multe luni, chioșcuri și tonete distruse ocupă degeaba terenul

Adauga comentariu