Start la o și mai mare junglă imobiliară în Florești? Planul Urbanistic General al comunei a expirat

Planul Urbanistic General (PUG) al comunei Florești a expirat, iar Inspectoratul de Stat în Construcții  (ISC) a interzis acordarea de autorizații de construcții. Cu toate acestea, se mai pot da autorizații de construcții, dar fără să se țină cont de PUG, ci pe bază de PUZ-uri. Aceasta înseamnă că se dă startul la o junglă imobiliară și mai mare în Florești, unde de ani de zile se construiește haotic.

Primarul din Florești, Horea Șulea a declarat că acum se lucrează la noul PUG. Planul Urbanistic General expirat datează din 2005, trebuia actualizat în 2015, dar a mai fost prelungit.

„ISC nu ne poate interzice să eliberăm autorizații de construire, ei doar pot să nu participe. Singurul care ne poate interzice este reprezentantul guvernului în teritoriu, care este prefectul. Noul PUG este aproape terminat, dar nu vreau să ne grăbim cu el. Am făcut niște adnotări privind intrarea unor terenuri în intravilan, lucru pe care ni l-au cerut și unii dintre cetățeni, de asemenea trebuie să prevedem clar culoarul centurii metropolitane. Avem în plan și un drum de coastă, la limita dintre Florești și Baciu. În plus, nu concep ca PUG-ul să nu fie supus dezbaterii publice, pentru că locuitorii comunei ar putea veni cu multe idei valoroase", a spus Horia Șulea.

Comentarii

ducu

07.03.2018 19:44

Primarul Sulea nu poate ignora Legea nr. 350/2001, care la la art.65 alin. 1 spune in mod explicit ca in absenta unui PUG valid (aprobat),  autorizarea lucrarilor de constructii se poate face numai in baza PUZ aprobat cu respectarea Regulamentului General de urbanism ( H.G 525/1996) 

Letitia Persa

08.03.2018 08:08

Primaria Floresti nu numai ca elibereaza in continuare autorizatii de construire fara PUG valabil, dar emit autorizatii si fara PUZ. S-a sesizat pana acum Institutia Prefectului? Nicidecum! Alo d-le prefect se aude? 

Adauga comentariu