Stadionul Cluj Arena gazduieste de aproape un an un restaurant nefunctional

Localul de la parterul obiectivului, anuntat ca unul de categoria “high class”, se afla in stadiu de amenajari inca din luna mai a anului trecut, cand proprietarii anuntau ca il inaugureaza in prima pare a lui iunie. De atunci, acestia sustin mereu ca se afla pe ultima suta de metri inclusiv in fata conducerii stadionului clujean.

Restaurantul situat in zona dinspre Parcul Mare a stadionului a  implicat, dupa cum declara Vasile Hotca, administratorul acestuia, in 12 mai 2014, o investitie substantiala, precum si un meniul realizat de un bucatar din Franta. La acea vreme, acesta vorbea de amenajari finalizate in proportie de 90% si de personal deja selectat.

“Mai trebuie sa punem la punct mici detalii, cele care fac diferenta. Asteptam si o finantare. Ideea de a amenaja un restaurant aici mi-a venit in urma cu doi ani. Am vazut in presa locala ca la Cluj Arena se inchiriaza mai multe spatii, intre care si pentru asa ceva. Eu lucrez in constructii si vanzare de mobilier, insa daca mi s-a deschis aceasta oportunitate si mi-a placut amplasarea am decis sa incerc si domeniul acesta. Am vazut, am participat la licitatie, am castigat si m-am apucat de treaba”, a precizat Hotca. 

In acelasi context, administratorul vorbea de o investitie estimata initial la 250.000 de euro, insa care ar fi ajuns apoi la aproximativ 410.000 de euro. 

Cu toate acestea, inaugurarea localului nu a avut loc nici acum. In septembrie 2014, surse din administratia localului ne-au precizat ca intarzierea a avut drept cauza intarzierea aprobarii unui credit bancar.

Reprezentantul oficial al restaurantului, Andrei Temneanu a declarat insa ca amanarea se datoreaza in mare parte “estimarii gresite a timpului de executie pentru lucrarile de amenajare interioara precum si livrarea greoaie a materialelor de constructie premium folosite la designul special pentru care au optat proprietarii brandului”.

“Materialele de constructie speciale pentru care am optat la amenajare spatiului ne sunt si astazi livrate la comanda din Germania, Franta, UK, Mexic si nu numai. Numai din lipsa seriozitatii furnizorilor nostri a rezultat si amanarea deschiderii restaurantului. Suntem, insa, aproape si impartasim entuziasmul si nerabdarea viitorilor nostri clienti”, a precizat Temneanu, PR al restaurantului Fragment.

Reprezentantul localului nu a dorit sa comenteze astazi stadiul in care se afla lucrarile. 

“Nu as putea sa va spun de ce nu se deschide localul. Si mie mi se spune mereu ca in curand se inaugureaza. Nu se pune problema sa ii dam afara, au castigat o licitatie si platesc chirie pentru acel spatiu. Cea mai recenta explicatie pe care ne-au dat-o este ca mai au nevoie de doua avize si apoi ii dau drumul”, a declarat Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, pentru Ziar de Cluj. 

Spatiul in cauza are o suprafata de 280 metri patrati, din care sala de mese are 170 metri patrati. Restaurantul ar avea, astfel, avea 70 de locuri. 

Chiria pe care oficialii localului o platesc lunar este putin peste 5.500 de lei. 

Adauga comentariu