Sprijin pentru educație: o clinică medicală privată le oferă învățătorilor testări gratuite pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19

Un mediu cât mai sigur care să faciliteze educația. Asta își doresc cei de la MedLife, motiv pentru care au lansat o campanie prin care dascălii din ciclul primar se pot testa gratuit pentru a vedea dacă au anticorpii specifici COVID-19.

„Prima zi de școală rămâne la fel: cei mici abia așteaptă să te vadă, iar tu abia aștepți să le oferi un mediu cât mai sigur în care să îi înveți tot ce știi”, arată MedLife pe Facebook.

Campania se va desfășura până în data de 14 septembrie, iar dascălii care doresc să se testeze o pot face dacă competează în prealabil un formular pe site-ul clinicii.

„Inițiativa se desfășoară la nivel național și își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar. În cadrul acestei acțiuni, MedLife pune la dispoziție teste serologice care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus”, precizează reprezentanții MedLife.

Avantajul unei astfel de testări este că în cazul în care mai mult de 3 cadre didactice din aceeași instituție de învățământ prezintă anticorpi specifici COVID-19, clinica privată va face, la cerere, testări pentru coronavirus, de tip RT-PCR, astfel încât instituțiile de învățământ să evite la timp un posibil focar de infecție. În plus, învățătorii vor afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o perioadă, imunitate naturală la SARS-CoV2

Dascălii care se vor testa vor primi rezultatele online, în termen de 3 zile de la recoltare. Prelevările se pot face în cele 140 de puncte de recoltare MedLife la nivel național.

În județul Cluj, rețeaua MedLife are 8 centre de recoltare, din care  4 sunt în Cluj-Napoca. Următoarele sunt în Huedin, Mihai Viteazu, Turda și Dej.

Adauga comentariu