Spitalul Regional Cluj RELOADED. Sorina Pintea vine iar la Cluj

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va efectua o vizită de lucru în Cluj-Napoca. Motivul vizitei este reprezentat de subiectul Spitalului Regional de Urgență. Reprezentanți ai Băncii Europene, precum și ale autorităților publice din Regiunea NV vor participa împreună cu Sorina Pintea la reuniunea de lucru în vederea prezentării design-ului Spitalului Regional de Urgență Cluj

Vizita a fost anunțată după ce Sorina Pintea susținea, la mijlocul lunii iulie, că cererea de finanțare pentru Spitalul din Cluj urmează să fie depusă în toamna acestui an, mai precis în octombrie 2018.

 

CITEȘTE ȘI: Alte vorbe goale despre construirea Spitalului Regional Cluj? Ce anunț a făcut ministrul Sănătății

La sfârșitul lunii iulie va fi lansat draftul studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional Cluj, anunța Sorina Pintea în cadrul unei vizite la Iași, în 14 iulie 2018.

"La Iaşi, am lansat împreună cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii proiectul Spitalului Regional Iaşi, adică draftul studiului de fezabilitate, în 26 iulie vom lansa la Cluj, draftul studiului de fezabilitate al Spitalului Regional Cluj, iar în luna septembrie la Craiova.

Cererea de finanţare pentru spitalul din Iaşi va fi depusă în luna septembrie, Clujul în octombrie, Craiova în decembrie. În mod normal, după depunerea cererii de finanţare şi aprobarea de către Comisia Europeană urmează procedurile de licitaţie", declara Sorin Pintea.

Tema construirii unui Spital Regional de Urgență în Cluj durează de ani de zile, proiect în care au fost antrenate atât autoritățile locale, județene, dar și autoritățile centrale.

Subiectul a fost plimbat de pe-o parte pe alta, de la o instituție la alta, fără a se concretiza în schimb. Cei care au ocupat funcția de ministru în cadrul ministerului Sănătății au făcut promisiuni, au fost realizate planuri și proiecte, studii de pre-fezabilitate etc.

Dincolo de aceste aspecte, subiectul Spitalului Regional a rămas doar un motiv de polemică.

 

CITEȘTE ȘI: Iașiul a luat fața Clujului în cazul Spitalelor Regionale. În toamnă, Iașiul depune cerere de finanțare. Clujul mai așteaptă

 

Astfel, întâlnirea urmează să aibă loc joi, 26 iulie 2018, începând cu ora 10:00, în Sala Mare a Palatului Administrativ Cluj.

 

 

Comentarii

lili

26.07.2018 08:20

Sa i se prezinte numarul cetatenilor bolnavi ,veniti din toata  tara,care vin sa se opereaze si sa se trateze la spitalele  si clinicile private din Cluj Napoca.Sa i se arate si listele de asteptare.! 

Adauga comentariu