Tarife aberante pentru locurile de parcare din curtea Spitalului Județean Cluj

Dacă acum, accesul cu mașina și parcarea sunt gratuite în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj, situația se va schimba total de luna viitoare. Pacienții și vizitatorii care vor dori să parcheze autoturismele în curtea spitalului, vor fi nevoiți să achite o taxă de 5 lei pentru primele 30 de minute, 40 lei pentru următoarele 60 de minute, 80 lei/oră în continuare și 200 lei taxa pentru tichet pierdut sau deteriorat.

Potrivit reprezentanților SCJU Cluj, tarifele vor intra în vigoare estimativ în săptămâna 16-20 august 2021.

Se pune întrebarea cine achită taxa de parcare în cazul pacienților care trebuie să cheme un taxi pentru a intra sau pentru a ieși din curtea spitalului? Chiar dacă taximetristul așteaptă doar 5 minute va trebui să achite taxa pentru primele 30 de minute. În regulamentul postat pe site-ul spitalului, nu este precizat niciunde vreun aspect pentru taximetrele care își preiau clienții din curtea spitalului.

Autovehiculele Serviciului de Ambulanță/SMURD și cele care aparțin spitalului au acces permanent. Pentru ambulanțe și autovehiculele spitalului, acționarea barierelor atât la intrare cât și la ieșire se poate face prin recunoașterea numărului de înmatriculare de către camerele video sau/și prin intermediul senzorului ultrasonic pentru detectarea înălțimii autovehiculului.

Adauga comentariu