Spitalul de Pediatrie I, în drum spre normalitate: Emanuel Ungureanu: „Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când văd hârtie igienică într-o clinică”

De curând, Ministrul Sănătății a făcut o vizită „surpriză” la Spitalul Județean din Cluj. Sorina Pintea a găsit în incinta spitalului condus de aliatul său, Petru Șușcă, lipsă de organizare și mizerie.

Poate motivați ori speriați de vizita Sorinei Pintea, angajații de la Pediatrie I, au făcut ordine și disciplină. Deputatul Emanuel Ungureanu a găsit pentru prima data în ultimii 15 ani, hârtie igienică și săpun lichid în baie.

„Este în regulă în condițiile date. Nu cred că are legătură cu vizitele doamnei Ministru, pur și simplu într-o clădire veche atât se poate face. Cred că este pentru prima dată în ultimii 15 ani când văd hârtie igienică într-o clinică. Nu as vrea să suprainterpretez orice mic gest de normalitate într-un spital din Cluj, însă se întâmplă atât de rar încât și aceste gesturi de minimă civilizație am ajuns să le apreciem.

Spitalele din Cluj, cu excepții, Secția de Boli Infecțioase- copii, Secția de Recuperare și Institutului Inimii, arată execrabil și din foarte multe locuri lipsește și săpunul lichid și dezinfectanții pentru că 80% din bugetul spitalelor înseamnă salarii și practic spitalele nu mai au bani de absolut nimic”, declară pentru Ziar de Cluj, deputatul Emanuel Ungureanu.

 

Spitalul Județean din Cluj este printre cele mai jalnice clinici din țară. După cum afirmă și deputatul Emanuel Ungureanu, la Spitalul Județean din Cluj, în ultimii doi ani s-au făcut cel puțin 4 controale, însă fără un rezultat vizibil în urma lor. Spitalul este la fel de murdar, de neorganizat, lipsit de necesarele de primă utilitate.

„Vă semnalez acum o situație catastrofală la Spitalul Județean din Cluj, unde am înțeles că vine al 4-lea control în ultimii doi ani, tot în urma sesizărilor pe care le-am făcut eu. Vă spun că la Spitalul Județean situația este catastrofală. Sunt secții unde nu sunt seringi, unde nu sunt mânuși, medicamente de primă necesitate. De 2 ani a existat o protecție foarte clară din partea doamnei Sorina Pintea pentru managerul spitalului, domnul Șușcă, care a fost de curând premiat și de către Președintele Iohannis”, mai declară pentru Ziar de Cluj, Emanuel Ungureanu.

Motivele pentru care nu se schimbă lucrurile fundamental în Cluj sunt, în primul rând,  sub(finanțarea). Consiliul  Județean alocă cele mai mari sume către biserici, iar Primăria Cluj-Napoca alocă către sănătate doar 4% din bugetul local.

Iar în al doilea rând, vorbim despre un management foarte prost făcut. Nu o dată s-a sesizat faptul că managerul Spitalului Județean, Petru Șușcă nu este preocupat de nevoile din spitale, ci investește în limuzine de lux.  
 

 

Adauga comentariu