Spirit civic a la Cluj: 50 de participanti si 30 de minute de protest pe malul Somesului. Vezi ce mesaje i-au transmis primarului Emil Boc

Spiritul civic clujean s-a lasat azi asteptat pe malul Somesului. Putin peste 50 de participanti s-au prezentant la actiunea de protest prin care clujenii incearca sa stopeze actiunea Primariei de a crea inca o banda de circulatie pe Splaiul Independentei, prin inlaturarea zonei verzi de pe malul raului. Pe un sul de hartie de aproximativ 200 de metri trecatorii, alaturi de activistii ecologisti, au putut sa isi transmita mesajele catre administratia clujeana. Acestea vor ajunge la Emil Boc la dezbaterea publica de miercuri. 

Aproximativ 60 de protestatari au participat astazi la actiunea de sensibilizare a opiniei publice si a administratiei locale pentru a salva spatiul verde de pe malul drept al Somesului Mic. Vremea nefavorabila i-a tinut in casa pe majoritatea celor are isi anuntau participarea la protest prin intermediul retelelor de socializare. Cei prezenti si-au exprimat dezacordul fata de distrugerea malului verde al Somesului si taierea copacilor prin proiectul de largire cu o banda de circulatie a strazii.Totodata cei prezenti au invocat necorelarea proiectului primariei cu valorile, principiile si masurile asumate in documentele de planificare strategica a orasului. 


Printre cei prezenti si-au facut aparitia si o seama de activisti consacrati protestelor de strada impotriva proiectului Rosia Montana. Prin mesajele scrise pe sulul de hartie de peste 200 de metri desfasurat de-a lungul malului Somesului, protestatarii au solicitat administratiei publice gandirea unei solutii de amenajare care sa se armonizeze cu documentele strategice ale orasului si publicarea proiectului pentru ca acesta sa fie dezbatut intr-un mod transparent. 

Pe durata celor 30 de minute a actiunii de azi din zona podului Elisabeta de peste Somes, cei prezenti au scris mesaje in romana, maghiara si engleza dupa care pe foile distribuite de catre organizatori au semnat petitia "Somesul in pericol".

Primarul Emil Boc, in urma criticilor venite din partea clujenilor in mediul online, a dispus incetarea lucrarilor si a anuntat o dezbatere publica ce urmeaza sa aiba loc miercuri pe aceasta tema.

Adauga comentariu