Speranță pentru cei din linia întâi. Orchestra A.T.A.C. a cântat astăzi pentru medicii de la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca (VIDEO)

Orchestra A.T.A.C. a cântat astăzi pentru medicii de la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, medici care luptă zi de zi cu boala care a paralizat în ultimele luni întreaga lume. Evenimentul s-a desfășurat sub auspiciile proiectului „New Hope” și a fost cel de-al doilea concert care a fost susținut în fața medicilor, de când a început pandemia de coronavirus.

„Pentru noi este o cinste să fim astăzi aici. Cu toate că este extraordinar să fim pe marile scene ale lumii, pentru noi este minunat și poate și mai frumos este să fim în curtea unui spital. De ce? Pentru că oamenii aici sunt vulnerabili și considerăm că prin arta muzicală putem să aducem în sufletele lor speranță, putem să transmitem acest mesaj că speranța și bucuria și lucrurile care contează, nu vor muri niciodată. Ce contează este că astăzi suntem împreună și putem să facem ceva extraordinar pentru pacienți, pentru cadrele medicale și pentru toți cei care ne urmăresc, și anume să încântăm sufletele oamenilor prin intermediul muzicii”, a declarat pentru Ziar de Cluj Octavian Lup, dirijorul orchestrei A.T.A.C.


Aproximativ 20 de muzicieni profesioniști au cântat opere de Grieg, Haydn, Vivaldi sau Puccini. Soliști au fost Lorena Puican (soprană), Maria Marica (vioară) și Cornelius Zirbo (violoncel)


„În această zi, aici, avem cea mai tânără orchestră de profesioniști din România. Investiția în tinerele talente de astăzi va determina artiștii de mâine, cei care își vor desăvârși prin artă meseria pe care o au. Cred că și ca un patrimoniu cultural național cred că este foarte important ce se întâmplă astăzi aici. Pe lângă asta, muzica este singurul act artistc care reunește durerea cu suferința, cu plăcerea, cu bucuria în același timp. Și în toate aceste voci prind culoare, se contopesc și rezultă acest frumos întreg, orchestră, New Hope și A.T.A.C.”, a declarat pentru Ziar de Cluj Lenart Raul David, manager de orchestră.

Ca și data trecută, concertul a fost un succes, așa că organizatorii plănuiesc să meargă cu acest eveniment și în alte orașe și chiar peste hotare.

Adauga comentariu