Spatiile promise pentru plimbarea cainilor mai asteapta

La dezbaterea din 6 august privind regulamentul referitor la accesul cainilor in Cluj-Napoca primarul Emil Boc a subliniat ca nu va exista niciun regulament pana municipalitatea nu se va achita de sarcina de a crea conditii decente pentru plimbarea cainilor prin amenajarea de spatii si parcuri. A facut o trecere in revista a spatiilor existente, a enumerat amenajarile care urmeaza sa fie facute, ba chiar a dat si termene pentru finalizarea lor. Dupa trei saptamani nici urma de materializarea promisiunilor, chiar si in ce priveste spatiile existente multe aspecte lasa de dorit.

“In privinta spatiilor pentru plimbat cainii cu stapan situatia sta in felul urmator: nici roza, nici neroza. Sunt doua spatii ingradite, unde cainii se pot plimba liberi, unul la Cartodrom si unul la Parcul Rozelor. Sunt in curs de amenajare pana in 1 septembrie 2014 patru locatii: Piata 1 Mai, Bulevardul 1 decembrie - malul Somesului, strada Rasaritului si zona strandului Sun. Acestea sunt locatii ingradite”, spunea Emil Boc la inceputul dezbaterii.

In niciunul din cele patru amplasamente anuntate nu s-a miscat nimic. In Piata 1 Mai pe spatiul verde unde s-ar putea amenaja un loc ingradit sunt tarabe cu pepeni. Nici urma de vreo intentie de amenajare.

La fel e situatia si pe strada Rasaritului din apropiere, dar si in zona strandului Sun.

Mai mult decat atat, strada Rasaritului – spatiul dintre strada si calea ferata – este, potrivit primarului, unul dintre spatiile neingradite, dar amenajate pentru plimbatul cainilor. Realitatea arata cu totul diferit.

“In privinta spatiilor marcate, dar neingradite: spatii dotate cu cosuri de gunoi, pungi pentru colectarea deseurilor. Sunt 11 locatii amenajate astazi: Calarasilor, 1 decembrie Grigorescu, varianta Manastur, strada Bucium, strada Primaverii, Bucegi, Observatorului, Padurii, Rasaritului si Aurel Vlaicu”, a aratat Boc.

Realitatea din teren e cu totul alta. De exemplu pe strada Rasaritului nu exista niciun indicator care sa marcheze locul pentru plimbarea cateilor si nici macar un cos de gunoi pe toata strada.

In afara de cele 11 locuri deja “amenajate” primarul a promis marcarea pana in 15 august a inca 33 de spatii. Numai ca nici asta nu s-a mai intamplat.

“Repet, spatiile sunt in curs de amenajare, dar nu sunt ingradite. Nu voi propune spre aprobare Consiliului Local regulamentul pana cand aceste locatii nu sunt finalizate pentru ca nu pot sa cer obligatii fara ca de cealalta parte primaria sa isi faca treaba in deplina legalitate si sa puna la dispozitie aceste locatii pe care astazi le avem”, a spus Boc in 6 august.

Intre timp lucrurile par sa se fi schimbat si avand in vedere ca regulamentul trebuie refacut, municipalitatea nu s-a grabit nici cu amenajarea spatiilor.

“Pana nu exista forma finala a regulamentului nu stim in ce mod se vor reglementa aceste spatii. In noul regulament, la care se lucreaza in momentul de fata exista si o componenta legata de infrastructura necesara. Avand in vedere ca regulamentul trebuie refacut nu avea sens sa ne apucam de amenajari pana nu este clar ce anume si unde se doreste sa se faca”, a subliniat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Pentru refacerea regulamentului grupul de lucru s-a intalnit o singura data acum doua saptamani si urmeaza sa aiba loc o noua intalnire in perioada urmatoare. Apoi propunerea va fi supusa din nou dezbaterii publice.

Adauga comentariu