Spații comerciale puține și scumpe. Piața Mărăști ia fața centrului

Nu doar apartamemtele de închiriat sunt scumpe și puține în Cluj-Napoca. Ci și spațiile comerciale. Să fii antreprenor și să ai nevoie de o casă pentru afacerea ta, poate fi o adevărată provocare. Și nu neapărat din cauza prețurilor. Ci din cauza spațiilor comerciale prea puține sau nepotrivite pentru funcționarea unor restaurante, baruri sau cafenele de exemplu. Acum, prețurile pentru închirierea spațiilor comerciale variază între 25 și 60 de euro pe metru pătrat. Și, chiar dacă vă vine greu să credeți, cele mai scumpe spații comerciale nu sunt în zona centrală a orașului, ci în zona Pieței Mărăști, din cartierul cu același nume. Deasemenea, la mare căutare sunt și spațiile din cel mai mare cartier al orașului, Mănăștur.


Cea mai mare provocare pentru un antreprenor care vrea să facă afaceri în Cluj, e să își găsească spațiul potrivit. De ce? Din cauza birocrației greoaie și a hotărârilor de consiliu local care impun chiriașilor de spații comerciale condiții imposibil de îndeplinit, spun experții ăn imobiliare, specializați pe închirierea sau vânzarea spațiilor comerciale.

Cei mai mulți antreprenori vor să închirieze spații ca să amenajeze afaceri din domeniul HoReCa – alimentație publică, dar și marii retaileri alimentari sunt în căutare de locuri cu vad bun. În plus, magazinele de haine și încălțăminte sunt pe un trend ascendent. Acum, cele mai căutate spații comerciale sunt în cartierele mari ale orașului, dar în viitor au potențial de dezvoltare și spațiile din cartierele noi ale orașului.

Lipsa spațiilor comerciale a devenit o problemă în Cluj, în ultimii ani, după ce aici au venit mulți antreprenori cu noi concepte de viață. În plus, fondurile europene au dus la o creștere a numărului de afaceri.

 

Adauga comentariu