„Spânzurătoarea” și „X și O”, odată omologate ca sporturi, ar putea deveni noi motive de mândrie pentru conducătorii ”U” Cluj care se laudă cu medaliații la scrabble

Ovidiu Vasu, directorul C.S. Universitatea Cluj, după ce a reușit contraperformanța de a distruge sporturile de echipă ale clubului, se laudă acum pe site-ul oficial u-cluj.ro cu performanțele și medaliile raportate, ca în Epoca de Aur, la hectar, câștigate de secții precum cea de scrabble. 

Putem citi, astfel, pe site-ul clubului, un anunț datat 28 aprilie, intitulat: „Mai multe competiții de scrabble la Botoșani”, din care aflăm faptul că sportivii de la CS Universitatea urmau să participe la etapa a II-a a Campionatului Național de Scrabble la seniori (individual și echipe), la Campionatul Național de Scrabble Perechi la tineret și la prima etapă a Campionatului Național de Scrabble la tineret (individual și echipe).

„După prima etapă la seniori Universitatea Cluj ocupă locul 1 la echipe (la egalitate cu Locomotiva București), iar sportivii Corneliu Faur și Vasile Mihalache de la „U” ocupă locurile 2 și respectiv 3, la individual”, se anunță pe site-ul clubului. 

În 3 mai, același site ne anunță triumfalist rezultatele obținute la competițiile anunțate în 28 aprilie. Sub titulatura: „Noi medalii obținute de sportivii de la secția de scrabble”, suntem informați despre urcarea pe podium, la etapa individual, pe primele două poziții, a doi sportivi ai Universității (Alexandru Lăcătiș, locul I, Corneliu Faur, locul II), pe echipe CS Universitatea câștigând 4 dintre cele 6 probe disputate, ocupând și primul loc.

„La tineret a avut loc prima etapă, care a fost câștigată de Cristian Caba („U”), urmat de Iustin Enea (Argus Tg. Frumos) și Paula Mihalache („U”). Pe echipe podiumul a fost următorul: 1. Argus Tg. Frumos, 2. CS Universitatea, 3. Impetus București.

Tot la tineret, a avut loc și Campionatul Național de Scrabble Perechi. CS Universitatea a obținut 7 medalii, dintre care 2 de aur, 2 de argint și 3 de bronz. Cele 2 titluri de campioni pentru „U” au fost câștigate de Paula Mihalache la juniori și de Cristian Caba la cadeți (ambii în pereche cu sportivi de la alte cluburi)”, putem citi pe site-ul Universității.

CS Universitatea Cluj cuprinde 21 de secții sportive: atletism, baschet feminin, baschet masculin, box, culturism&fitness, echitație, haltere, handbal feminin, handbal masculin, judo, lupte, natație, patinaj, rugby feminin, rugby masculin, schi fond, tenis, scrimă, volei feminin, volei masculin și scrabble. 

Dintre toate aceste sporturi, este scos în față scrabble-ul, un joc recunoscut oficial în România ca disciplină sportivă în 1987, prin constituirea Comisiei de Șah Electronic și Jocuri Logice, care cuprindea și secția de scrabble, în cadrul Federației Române de Șah. 

Dacă acest joc este recunoscut drept sport, atunci ar trebui să existe și o Comisie de „Spânzurătoarea” în cadrul Federației Române de Șah, pentru că și acest joc este tot cu cuvinte și presupune, la fel ca scrabble-ul, același nivel ridicat de pregătire fizică. Un alt sport care ar trebui omologat ca atare este „X și O”, unul care antrenează, pe lângă mușchiul minții, și antebrațul, bicepsul, tricepsul, bicepsul brahial și deltoidul anterior. Suntem convinși că, odată cu recunoașterea acestor noi sporturi și cu integrarea lor în cadrul ”U” Cluj, clubul și-ar tripla automat numărul de medalii care s-ar așeza firesc drept noi lauri de glorie pe fruntea directorului Ovidiu Vasu.


Adauga comentariu