Sorin Oprea, directorul Agenției Antidrog a fost demis în urma a două anchete disciplinare. Un motiv al demiterii are legătură cu ce scria Ziar de Cluj despre existenţa drogului „Zombie”

Sorin Oprea (foto), şeful Agenţiei Naţionale Antidrog (nepotul Irinei Loghin) a fost demis aseară, după 7 ani în fruntea instituţiei. Surse din cadrul instituţiei au declarat pentru Ziar de Cluj că această demisie are legatură şi cu cazurile de etnobotanice de la Cluj şi negarea de către acesta a existenţei drogului cunoscut sub denumirea „Zombie”. Ziar de Cluj deţine răspunsul oficial, semnat de către Sorin Oprea săptămâna trecută, în care ANA susţine că nu au cunoştinţă de existenţa pe piaţă a unui nou drog numit „Zombie”.

„Ciado apreciază că este o decizie înţeleaptă, prin prisma faptului că foarte multe neîmpliniri ale Agenţiei s-au datorat managementului defectuos al directorului Agenţiei. Mai mult decât atât, cu bună ştiinţă a încălcat foarte multe lucruri precum recomandările Curţii de Conturi, ale societăţii civile, dar şi în materie de comunicare cu autorităţile administraţiei publice locale, care a fost ca şi inexistentă. O altă culpă pe care a avut-o în vedere ministrul de interne: România, în 2017 şi 2018, în mod real nu a avut plan de acţiune. Acesta a fost adoptat luna aceasta, ca fiind un nou plan inventat de ANA, pentru 2018-2020. Nu are nicio legătură cu baza legislaţiei, este o invenţie pur şi simplu. Sperăm ca ministrul de interne să nu se grăbească şi să nu pună un om politic sub anumite influenţe, ci să desemneze un specialist, care să aibă o vastă experienţă, atât în partea de prevenire, cât şi în partea de combatere. Dacă a fost schimbat din cauza presiunilor mediatice din ultimul timp şi al presiunii instituţionale, iar următorul director are aceleaşi viziuni, atunci nu văd rostul schimbării”, a declarat, pentru evz.ro, președintele Executiv CIADO România, Gigel Lazăr.

 

Adauga comentariu