Sorin Gadola Jr., fost patron al UNTOLD, un drogat înrăit, trimis în judecată alături de dealer-ul său. RECHIZITORIUL

DIICOT Cluj a finalizat dosarul în care îl anchetau pe Sorin Gadola Jr. pentru consum de droguri și pe Mircea Ionuț Morariu, dealer-ul acestuia. Potrivit rechizitoriului, timp de trei ani, Sorin Gadola și-a procurat, în repetate rânduri, pliculețe de cannabis pe care le ascundea într-o casă de vacanță a familiei.

Procurorul Emanuela-Varvara Oltean, de la DIICOT Cluj a construit un rechizitoriu împotriva lui Gadola Jr. și Ionuț Morariu după ce lucrătorii de la poliția judiciară s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunile de trafic și deținere de droguri pentru consum propriu. Persoana cheie din acest dosar, Morariu Ionuț, făcea parte dintr-o grupare de traficanți și consumatori de droguri (timbre LSD și cannabis), care acționau pe raza județului Cluj.

Din ancheta derulată de DIICOT Cluj, reiese că Sorin Gadola și-a procurat cannabis timp de trei ani, unul dintre dealerii săi fiind Morariu Mircea Ionuț – idivid aflat deja în atenția procurorilor. Activitatea infracțională a celor doi a fost descoperită de către un investigator sub acoperire, care a aflat de prietenia dintre Morariu și Gadola.

„În perioada primăvara anului 2015- aprilie 2018, de la persoane necunoscute, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, MORARIU MIRCEA IONUȚ a procurat droguri de risc - cannabis - de multe ori, în scopul comercializării. În perioada primăvara anului 2015- februarie 2018, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, MORARIU MIRCEA IONUȚ. a vândut/oferit droguri de risc şi de mare risc mai multor persoane”, arată procurorul Emanuela-Varara Oltean.

În toată perioada menționată de DIICOT Cluj, unul dintre cei mai fideli clienți ai lui Morariu era Sorin Gadola.

„În perioada primăvara anului 2015- luna februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a vândut droguri de risc - cannabis – lui GADOLA SORIN, cu preţul de 50-60 de lei/gram, o dată/săptămână, câte 5 grame de fiecare dată, cu unele intermitente, care au durat în total cel mult 9 luni (în care intră şi perioada în care cei doi au urmat un tratament de dezintoxicare la o clinică)”, se arată în rechizitoriu.

De pe spatele lui Gadola,”MORARIU MIRCEA IONUȚ a obţinut suma de 25.000 de lei (cel puţin; la calcularea acestei sume, am avut în vedere preţul minim, respectiv 50 de lei/gram, şi cantitatea minimă de 500 de grame de cannabis, vândută în total în minim 100 de săptămâni, 5 grame/săptămâna)”.

Anchetatorii susțin că, Morariu livra droguri și ”la domiciliu”. Când juniorul nu putea să vină după ”comandă”, Morariu îi ducea droguri lui Sorina Gadola Jr. la o pensiune deținută de familia acestuia sau la cabana personală.

Dependența de droguri a lui Gadola a crescut în ultimul an, acesta începând să consume și timbre LSD. Este ciudat cum singurele acuzații pentru junior sunt cele de deținere și consum de droguri, în vreme ce Morariu se folosea de pensiunea lui Gadola Soare din Maramureș pentru a vinde droguri către alți 10 clienți, printre care și omul DIICOT care era colaborator autorizat.

 

(Știre in curs de actualizare)

Adauga comentariu