Sorin Apostu, fostul primar penal al Clujului, a făcut profit de UN milion de EURO! S-a asociat cu Adi Popa, ex-viceprimar, care a făcut și el profit de 800.000 de euro

Se schimbă clasamentul dezvoltatorilor imobiliari ai Clujului? Nu din punct de vedere al apartamentelor predate la cheie, ci din punct de vedere al profitului. Un lucru e cert, omul trecut pe la partid, în viață face profit! 

Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, acest DOMN inteligent, cu zero caracter, a plecat din ”umbra” urmăritului internațional Ioan Bene și s-a lansat cu Laszlo Adam, ex-directorul Casei de Cultură a Studenților, împreună cu Adi Popa, ex-viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, în firma GPA REAL ESTATE INVEST S.R.L, unde ”Lotzi” Adam (foto jos) și-a cooptat mămica, Adam Mariette Sofia, punându-se administrator al societății. Nu putea să lipsească din firmă nici Adrian Popa, ex-vicreprimarul Clujului!

 

Bani pentru șmecheri

GPA Real Estate Invest a fost înființată în 2017, iar în plină pandemie, an fiscal 2020, a reușit să obțină un profit de aproape patru milioane de euro: 3.915.657 !!!!

Mariette Adam are 20% din acțiuni, la fel Adi Popa și Sorin Apostu (intrat în GPA Real Estate invest prin propria companie: ABS ANTREPRENOR CONSTRUCT SRL).

Restul de 40 % din acțiuni sunt deținute de către Radu Marius Gheorghe. Acest acționar este reprezentantul unui grup important de la București și fratele lui Gabriel Gheorghe, ex-partenerul de afaceri al fostului ministru Adrian Videanu. 

(Despre Radu Marius Gheorghe s-a zvonit că a predat prin Laszlo Adam un milion de lei către Pro România Cluj, dar, contactat telefonic, Adam a negat că ar exista acte notariale care să ateste că a predat banii respectivi către filiala de la Cluj. Suma era un fel de ”împrumut” pentru campania electorală a Pro România, înainte ca partidul să moară #winkwink) 

Dar, să revenim la ce PROFIT imobiliar IMENS  se poate obține dacă ești unul dintre cei doi oameni care au condus Clujul. 

Spunean că firma administrată de Adam a făcut un profit de 4 milioane de euro. Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, și-a raportat pe ABS Antreprenor Construct un profit de aproape un milion de euro: 998.551 €. Calculele noastre arată că familiei Adam i-a venit la fel ca lui Apostu și Adi Popa, cam câte 800.000 de euro. Restul până la milionul declarat de fostul primar pare să fie obținut prin contracte de consultanță, el fiind mâna dreaptă și umbra unui alt afacerist clujean condamnat penal: Ioan Bene. 

Bucureșteanul Radu Marius Gheorghe pare că a luat Jackpotul: 1,6 milioane de euro fără eforturi. 

La vremuri noi, tot noi

Dincolo de culoarea politică și istoricul profesional prin administrația publică locală, la Cluj legăturile sociale au devenit o monedă pentru munți de bani și afaceri de care nu se atinge nimeni. Adi Popa era cunoscut fără îndoială sub porecla de omul lui Emil Boc. Același Adi Popa care face acum milioane alături de Sorin Apostu. 

PDL-iști, PNL-iști, indiferent, cei care au ajutat oamenii din funcțiile actuale se pot bucura de un unison liberal pe partea de instituții publice de la Cluj-Napoca. Afacerile pentru liberali curg, fiind puși pe lista neagră alți dezvoltatori imobiliari vânați pentru eliminare, întocmai ca oameni precum Laszlo Adam, Adi Popa și Sorin Apostu să aibă loc de desfășurare. 

 

Adauga comentariu