Sorin Apostu are pe rolul instantelor doua cereri de liberare conditionata

Dupa ce in luna februarie, eliberarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost respinsa de Tribunalul Bistrita-Nasaud ca urmare suspendarii articolului de lege privind lucrarile stiintifice, condamnatul a revenit la instante cu doua cereri de liberare conditionata. La o zi dupa pronuntarea de la Tribunalul Bistrita, in 26 februarie s-a inregistrat o noua cerere de liberare conditionata la Judecatoria Bistrita, se arata intr-un material publicat de Clujust.ro.

In 4 aprilie, judecatoria a hotarat: ”in baza art. 587 C. proc. pen. admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul A.S., incarcerat in Penitenciarul Bistrita in executarea unei pedepse de 4 ani si 6 luni inchisoare, aplicata prin SP nr. 35/2013 a Curtii de Apel Targu Mures, in baza careia a fost emis mandatul de executare nr. 41/2014. Dispune liberarea conditionata a petentului Apostu Sorin. in baza art. 275 alin. (3) C .proc. pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare.”

DNA Cluj a depus contestatie, care a ajuns sa fie judecata la Tribunalul Bistrita-Nasaud abia in 11 mai, cand s-a dat amanare ”pentru a se solicita date suplimentare de la Penitenciarul Bistrita cu privire la situatia petentului”. Urmatorul termen de judecata este in 16 mai.

In 3 martie, s-a mai inregistrat o cerere similara la Judecatoria Bistrita. Acesta doilea dosar a primit amanare in 22 martie: ”Avand in vedere disp. art. 43 C.pr.penala, intrucat pe rolul instanţei mai exista o cerere de liberare condiţionata formulata de catre petentul-condamnat care face obiectul dosarului nr. 1407/190/2016, pentru a se pronunţa asupra unei eventuale reuniri a cauzelor, acorda un nou termen de judecata”

Apoi, in 12 aprilie, cazua a fost amanata din nou ”avand in vedere ca cerere de liberare conditionata care face obiectul dosarului nr. 1407/190/2016, prin care in baza art. 587 C. proc. pen. s-a admis cererea de liberare conditionata formulata de petentul Apostu Sorin, se afla in contestatie la Tribunalul Bistrita-Nasaud cu termen de judecata la data de 11.05.2016”. Urmatorul termen: 17 mai.

Adauga comentariu