În Sopor, cea mai scumpă zonă „model” a Clujului, nu există nici măcar un singur trotuar

Zona Sopor a devenit, în urma declarațiilor elucubrante ale primarului Emil Boc, cea mai scumpă din Cluj, aici prețul mediu pe metru pătrat ajungând la 2 052 euro la începutul lunii octombrie, conform statisticilor oferite de compariimobiliare.ro.

Emil Boc a declarat la un post de radio (vorbele fiindu-i apoi rostogolite de o parte a presei locale) că Sopor va fi un oraș în oraș, mai mare ca vechiul Mănăștur, că în noul cartier vor locui între 50 000 și 70 000 de oameni și că acest nou cartier va fi „un model de referință pentru România, un cartier ca la carte”, unde cei mai buni experți ar urma să traseze bulevardele, grădinițele, școlile, în așa fel încât, la maximum 20 de minute de mers pe jos, locuitorii din Sopor să găsească toate facilitățile necesare. Oferind drept exemplu negativ Bună Ziua, Emil Boc a declarat că în Sopor va fi eliminat traficul inutil și că aici vom avea până și stație de metrou!

Cum piața imobiliară este foarte sensibilă la ziceri și preziceri, atunci când acestea vin din partea unor surse oficiale, prețurile în zonă au explodat. Cei care au cumpărat însă apartamente scumpe în Sopor, ca să fie primii locuitori ai cartierului model, „ca la carte”, nu au parte nici măcar de un singur trotuar:

Să vedem cum arată cea mai scumpă zonă din Cluj, umflată artificial ca preț din vorbele primarului căruia riveranii trebuie să îi mulțumească atât pentru prețurile exagerate, cât și pentru infrastructura excelentă de care dispun.

Cartierul – model de referință pentru România și-a început dezvoltarea cu stângul. De ani de zile se construiește, oamenii s-au mutat, însă nu au trotuare, fiind nevoiți să facă zilnic un slalom periculos printre bălți, camioane, mașini mari și mici. Aceasta este intrarea pe strada Soporului, dinspre Gheorgheni:

Nu sunt nici mijloace de transport în comun până la noua zonă rezidențială, așa că locuitorii din Sopor fac sport zilnic de la cea mai apropiată stație de autobuz din Gheorgheni până acasă. În marșul lor forțat spre casă pot privi Baza Sportivă Gheorgheni, la care nu sunt nevoiți însă să apeleze, mișcarea fiindu-le asigurată de voie, de nevoie:

Primul lucru pe care îl vedem mergând pe jos dinspre Gheorgheni spre zona locuită din Sopor e o stradă la dreapta neasfaltată:

Urmează o stație electrică de transformare, chiar în buza primelor blocuri:

Blocuri cu o arhitectură modernă, cu alei asfaltate cu zgârcenie, doar cât a ținut de fiecare dezvoltator, nici un metru în plus:

În începutul de cartier anunțat drept model național, gunoiul este ridicat doar după ce se „gunoizează” tot spațiul dintre blocuri:

Între bălării, un nou bloc ridicat se va vinde ca pâinea caldă. „Doar a spus primarul că vom avea aici de toate!”

Cei care cred bălăriile primarului Emil Boc vor scoate fericiți banii din buzunare, pentru a locui în această zonă, model de urbanism. La cum a pornit-o, noul cartier „mamut” va avea o infrastructură mai bună decât Bună Ziua doar atunci când va avea și metrou. Sigur, nu în timpul vieții noastre!

Adauga comentariu