SONDAJE RELE: Cred că Daniel Buda va sta un an doar pe onorariul de notar public. Nu că ar sărăci din asta

Ce afirmam ieri? Că Daneel Buda se uită tot mai cu jale după un nou mandat de eurodeputat, dacă a fost exilat către locul 9 sau 10 de pe lista pe care se bat greii PNL.

CITEȘTE: Daniel Buda sau un loc la europarlamentare din ce în ce mai îndepărtat?

“Cum ziceam mai prin vară, toți aceștia se vor preface că împart, frățește, cele (chipurile) 10 locuri considerate (chipurile) eligibile pentru europarlamentarele de la anul. Doar că, la cum stă PNL în sondaje și cum s-a împușcat în picior Orban cu Referendumul, numai dacă dă bunul Dumnezeu se vor procopsi și cu cel de al șaselea, șaptelea mandat. Mandatul 8 e ca porumbelul acela care flutură din aripi pe catargul priapic. Nouă și zece se-nvârt în cercuri și nu prea au loc de aterizare. Cât despre 11, deja ciugulește de pe jos.”

Ei bine, azi a apărut prima proiecţie privind numărul de mandate pe care fiecare partid european îl va avea în urma alegerilor europarlamentare din mai 2019. Această proiecţie întocmită de Politico Europe prezintă şi situaţia la nivelul fiecărei ţări.

Astfel, în România, socialiştii europeni vor obţine prin PSD un număr de 14 mandate, în timp ce popularii europeni, reprezentanţi de PNL, vor lua 9 madate în noul executiv european.

ALDE urmează să obţină în urma alegerilor de anul viitor 3 mandate de europarlamentar. Partidele nou înfiinţate care încă nu au o afiliere la o familie europeană ar obţine restul de 7 mandate. Cel mai probabil acestea vor fi împărţite de USR şi partidele lui Ponta şi Cioloş.

Prin urmare, dacă Daniel Buda e prea mic în comparație cu: Orban, Blaga, Antonescu, Stolojan, Mureșan, Hava, Falcă, Flutur, Bălan, Predoiu, atunci, din 2019, va trebui să se mulțumească doar cu cabinetul notarial. Nu că acela i-ar aduce venituri mai puțin consistente…

Sau, mai știi, poate primește promisiunea unui loc bun la Parlamentarele din 2020. Așa că, un an pe onorariul de notar n-are să-l sărăcească.

Adauga comentariu