SONDAJ: USR-Plus și PNL, favorite la alegerile europarlamentare în Cluj-Napoca. USR domină PNL în fieful lui Emil Boc!

Conform unui sondaj IRES, realizat cu doar 10 zile înainte de alegerile europarlamentare, peste jumătate dintre opțiunile de vot ale locuitorilor din municipiul Cluj-Napoca sunt în favoarea Alianței USR-PLUS și PNL.

Studiul IRES arată că Alianța USR-PLUS ar obține 31% dintre voturile locuitorilor din municipiu care își exprimă o opțiune de vot pentru alegerile din 26 mai, în timp ce pentru PNL ar vota 27% dintre clujeni. PSD și UDMR ar obține 9%, ALDE 7%, în timp ce pentru PMP și Partidul PRO România își exprimă intenția de vot 3% dintre clujeni. Alți 9% spun că ar vota cu un candidat independent, informează transilvaniareporter.ro 

Trei sferturi dintre respondenții care au declarat o opțiune la vot pentru alegerile din 26 mai spun că vor vota așa cum au declarat, în timp ce 25% recunosc că este posibil să își schimbe opinia.

Astfel, 4 din 10 respondenți (42%) spun că părerea personală formată în timp despre partid contează cel mai mult atunci când se gândesc la partidul pe care l-ar vota la alegerile pentru Parlamentul European, pentru 35% contează, în primul rând, temele pe care partidele le prezintă în campanie, iar pentru 19% contează lista candidaților.

Sondajul a testat și intenția de vot a locuitorilor din municipiul Cluj-Napoca cu privire la alegerile pentru Consiliul Județean. În acest caz, PNL ar obține 44% dintre voturile respondenților care și-au declarat o opțiune de vot și este urmat de USR cu 15%, ALDE cu 11%, UDMR cu 8%, PSD cu 7%, PLUS cu 6% și Partidul PRO România cu 3%. Iar 4% dintre respondenți au declarat că votează cu alt partid.

Sondajul realizat de IRES, în perioada 15-17 mai 2019, pe un eșantion multi-stratificat, probabilist, de 981 respondenți cu vârsta peste 18 ani, reprezentativ pentru populația adultă din municipiul Cluj-Napoca. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI. Marja de eroare a sondajului a fost de ± 3,1%.

 

Adauga comentariu