SONDAJ AVANGARDE: Emil Boc devine "cel mai de încredere liberal" dintre toţi liberalii existenţi pe piaţă. Asta dacă nu se dă cu sodajul în gard...

Conform unui sondaj AVANGARDE (făcut la comanda PSD), clasamentul încrederii în politicieni e condus de Rafila (30%), Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%). Dacian Cioloș e la 13%, imediat după președintele Klaus Iohannis. Conform sursei citate, președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% în octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% în luna septembrie.

În același top, premierul demis Florin Cîțu e la o cotă de 7%.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 octombrie – 26 octombrie, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).

80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24 dintre români au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, respondenții ar vota cu PSD (40%), PNL (17%), AUR (14%), USR (13%), UDMR (5%).

Principalul vinovat pentru bilanțul pandemiei este văzut guvernul Cîțu (28%), urmat de președintele Klaus Iohannis (14%).

În ceea ce privește criza politică, Iohannis e văzut drept principalul vinovat de 18% dintre respondenți, urmat de PNL (14%), USR (11%) și Florin Cîțu (8%).

PS: Ca să nu dăm cu sondajul în gard, putem să-l citim şi invers: restul românilor fie nu ştiu şi nu răspund, fie (majoritar) nu-i văd vinovaţi (sau chiar atât de vinovaţi) pe Iohannis şi Cîţu.

Noi îl ştim pe Pieleanu (foto sus), marele sondor de sondaje la comandă, dând cu oiştea-n gardul previziunilor de fiecare dată.

Adauga comentariu