Somon infestat cu Listeria, retras din hypermarketurile Auchan. Nu consumați acest produs!

Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunţă retragerea de la vânzare a produsului file de somon afumat sub marca Auchan întrucât este contaminat cu bacteria Listeria. ANSVSA le recomandă celor care au cumpărat astfel de produs să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în magazin.

Potrivit ANSVSA, rețeaua de magazine Auchan recheamă articolul "Pouce File de somon afumat” 100g, produs în 16 ianuarie și cu termen de expirare 1 martie, după ce a fost detectată bacteria Listeria. În urma analizelor făcute pe două din cinci eșantioane s-a detectat Listeria monocitogenes.

Persoanele care au cumpărat un astfel de produs sunt sfătuite să nu le mai consume și să le ducă înapoi în magazinele Auchan, unde li se va rambursa integral suma plătită.

Săptămâna trecută, Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunţa retragerea de la vânzare, din magazinele Carrefour, a produsului file de somon afumat de la Negro, din același motiv - contaminare cu bacteria Listeria.

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a face o formă severă a bolii. Printre aceste cazuri se numără persoanele care sufera de cancer sau SIDA, dar și bătrânii.

Adauga comentariu