Someșul, curat ca lacrima săptămâna trecută, e din nou plin de alge! A reînceput curățarea la bordură cu „lebăda”

Săptămâna trecută, Ziar de Cluj vă prezenta imagini cu Someșul care era într-atât de curat, încât grigoreștenii se spălau pe cap în apa râului, în dreptul „plajei lui Boc”.  

Citiți și:

Grigoreștenii se spală pe cap în Someș, atâta e râul de curat! Ce au ratat autoritățile ani de zile, au reușit ploile torențiale într-o săptămână!

Minunea a durat doar câteva zile, pentru că astăzi algele lungi și groase au reapărut pe apa care, în dreptul Sălii Sporturilor, va redeveni în curând umblabilă, datorită covorului dens de vegetație gunoizată.

În Clujul ”smart” însă au fost luate imediat măsuri, pe măsura deșteptăciunii orașului! O „lebădă” motorizată se învârtea în această dimineață pe luciul apei, pentru a o curăța, chipurile, de vegetația care apare și dispare, în mod miraculos, numai când are ea chef, și nu atunci când o scarmănă cu lebăda oamenii sitimenejerului Gheorghe Șurubaru:

O altă măsură ”smart” de combatere a poluării apei este reprezentată, de jumătate de deceniu, de  tubul gonflabil verde întins de-a curmezișul albiei în zona din Grigorescu unde Someșul penetrează municipiul cu fel de fel de mizerii scurse din amonte:

Practic, atâta ne-am priceput, în ultimii ani, în care municipiul a câștigat locul de deasupra locului I în toate topurile orașelor digitalizate până la sânge!

Confruntați cu problema algelor și a gunoaielor din râul care străbate urbea, am întins un tub gonflabil la intrarea Someșului în oraș și l-am gâdilat ușor cu lebăda cu motor.

Dacă s-ar fi putut curăța apa cu promisiuni electorale, cu studii de prefezabilitate, cu wi-fi montat în băncuțele de pe mal, am fi avut acum cel mai curat râu din lume. Dar, așa, atâta s-a putut!

Adauga comentariu