Solidaritate în vreme de pandemie – Farmaciști din Cluj și Oradea au lansat un site care îi ajută pe pacienți să găsească medicamente la farmaciile din oraș

Inițiativa Farmaciști Solidari, creată de o echipa civică din Cluj și Oradea, își propune să îi ajute pe oameni să își găsească online, mai ușor și mai rapid, farmaciile din orașul lor care au pe stoc medicamentele necesare. Pacienții pot căuta medicamentele dorite prin intermediul platformei www.farmacistiisolidari.ro, lansată sâmbătă seară. Acest demers vine în contextul crizei generate de Coronavirus. Utilizarea platformei este gratuită atât pentru pacienți cât și pentru farmaciștii care se implică în regim de voluntariat.

În acest mod, inițiatorii  speră să reducă expunerea persoanelor vulnerabile la aglomerația din spațiile publice, dar mai ales din farmaciile de pretutindeni. De asemenea, se va monitoriza atent deficitul de medicamente greu de găsit, precum Euthyrox, Siofor, Plaquenil și altele. 

Cei care îi vor ajuta pe cetățeni să își găsească mai rapid medicamentele, cu sfaturi avizate și dacă vor dori, le vor facilita transmiterea unei rețete electronice sunt farmaciștii voluntari înscriși în această rețea națională.

Cum funcționează platforma?

Cetățenii care doresc să caute un medicament trebuie mai întâi să nitre pe site-ul farmacistiisolidari.ro și să completeze datele personale solicitate și cele referitoare la medicamentul respectiv. Cererile lor vor fi apoi transmise printr-o notificare tuturor farmaciștilor solidari care activează în orașul respectiv. Aceștia vor verifica dacă farmacia lor are pe stoc medicamentul solicitat, iar dacă acesta există îl vor anunța pe pacient printr-un mesaj.

Astfel, pacientul se va putea deplasa direct la cea mai apropiată farmacie care are disponibile medicamentele necesare, fără să mai fie nevoit să bată străzile și să ia farmaciile la rând, expunându-se inutil.

Adauga comentariu