Șoferul CTP amendat de Poliție pentru că era băut, nu consumase băuturi alcoolice

Șoferul Companiei de Transport Public, conducător al autobuzului pe ruta M 22 Florești-Cluj Napoca, a dovedit, pe baza probelor de sânge recoltate, că nu a consumat alcool în dimineața zilei de 11 decembrie 2019. În dimineața acelei zile conducătorul auto a fost oprit în trafic, în zona sensului giratoriu din Florești din apropierea unei reprezentanțe auto, fiind testat cu alcool-testul și sancționat, sub suspiciunea că ar fi fost sub influența alcoolului. 

”Colegul nostru a fost supus oprobriului public, fiind acuzat că a manifestat un comportament iresponsabil și de-a dreptul criminal, punând în pericol viața călătorilor din autobuzul pe care-l conducea la acea oră a dimineții. Adevărul este însă altul și este complet diferit față de prezumția falsă de vinovăție, propagată ca un tsunami în rândul opiniei publice; Compania de Transport a suferit un grav prejudiciu de imagine și de prestigiu”, transmite CTP Cluj

Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, prin Buletinul de Analiză Toxicologică nr. 2165 din data de 12 decembrie 2019, confirmă că în dimineața zilei de 11 decembrie 2019, la ora 09,29 – la puține minute după ce a fost sancționat sever - șoferul avea alcoolemie ZERO în sânge.

Recoltarea probelor de sânge la IML Cluj s-a făcut în baza solicitării exprese a șoferulu. Acesta, fără a avea la îndemână această probă incontestabilă a comportamentului său profesional responsabil în trafic, a înregistrat, în aceeași zi de 11 decembrie 2019, la Judecătoria Cluj Napoca, o plângere contravențională împotriva sancțiunii aplicate, pe care a considerat-o netemeinică. Acum, pe baza Certificatului IML, șoferul speră să obțină în instanță anularea sancțiunii și recâștigarea dreptului său la muncă, de plata căreia depinde întreținerea familiei sale.

”Compania de Transport Public dorește să asigure publicul călător că principalele valori ale companiei noastre sunt siguranța și transportul la timp al călătorilor noștri și că nimeni din Companie nu tratează cu iresponsabilitate aceste valori și reguli. CTP Cluj Napoca are în mecanismul său interior de funcționare reguli precise și filtre de control și verificare”, a transmis CTP Cluj. 

Citește și:

Șoferul unui autobuz CTP a rămas fără permis. Poliția l-a depistat în trafic cu o alcoolemie de 0,19 în aerul expirat

Adauga comentariu