Șofer nemulțumit de modificările aduse în trafic de banda dedicată de pe 21 Decembrie 1989: „Așteptăm heliportul de pe Stanca să se deschidă”. Cum se face accesul la Clinica de Ginecologie

Pe bulevardul 21 Decembrie 1989, în zona Clinicii de Ginecologie Dominic Stanca, trotuarele erau permanent ocupate de mașini, până când a fost creată banda dedicată pentru transportul în comun. Odată cu realizarea acestei benzi, parcatul ilegal nu a mai fost posibil, așa că șoferii au început să se revolte și invocă drept motiv faptul că aparținătorii nu mai pot intra cu pacientele în curtea clinicii. Conducerea clinicii spune că pacientele și însoțitorii pot intra în continuare în curte, nu li s-a interzis accesul. 

Printre nemulțumirile clujenilor referitoare la banda dedicată pentru transportul în comun pe ruta bulevardul 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului se află și faptul că este limitat accesul în curtea Clinicii de Ginecologie „Dominic Stanca”. Cel puțin așa spun unii șoferi. 

„Având în vedere că e o maternitate în zonă mi se pare aberant să nu ai unde parca astfel încât să îți poți lăsa soția să nască sau să o iei de la spital. Așteptăm heliportul de pe Stanca să se deschidă”, a spus un clujean. 

Această problemă a fost discutată pe rețelele de socializare și toți cei nemulțumiți spun că ar trebui să „zboare” în curtea clinicii din moment ce s-a înființat banda unică. 
Conducerea clinicii spune însă că banda dedicată mijloacelor de transport în comun nu obstrucționează accesul în curtea institutului pentru ambulanțe, cadre medicale și pacientele care sunt aduse de familie cu autoturismul personal. De fapt, nemulțumirea șoferilor este legată de faptul că nu mai pot parca neregulamentar pe trotuarele din preajma clinicii. 

„Nu împiedică cu nimic accesul. Probabil există vreo nemulțumire din partea persoanelor din afara spitalului. Fiindcă oamenii mai veneau la noi la spital și parcau neregulamentar lângă trotuar sau chiar pe trotuar. De multe ori ne obstrucționau intrarea în clinică fiindcă parcau mașina chiar la intrare. Dar pentru personalul medical, ambulanțe și mașinile de aprovizionare nu este niciun impediment această bandă dedicată mijloacelor de transport în comun”, a declarat Dan Mihu, șeful Clinicii de Ginecologie „Dominic Stanca”. 

În ceea ce privește accesul aparținătorilor în curtea spitalului pentru a interna o persoană bolnavă, accesul nu a fost niciodată interzis. Singurul lucru pe care trebuie să îl știe aparținătorii pacientelor este faptul că parcatul în curtea clinicii este pe o perioadă limitată de timp. 

„Ei pot să staționeze. Dacă vin cu o mașină și lasă un bolnav, ei pot să staționeze în curte câteva minute, dar nu pot să parcheze pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă vine o pacientă cu o hemoragie cu mașina privată, niciodată portarul nu va opri accesul în curtea spitalului. Singura problemă a oamenilor este că nu mai pot să parcheze pe trotuar”, a conchis Dan Mihu. 

Comentarii

Gogu

24.08.2017 14:48

Daca stau la coada la semaforul de pe colt cu str. Paris 2-3 trombeluze tip vapor , si vii cu " dansa" care tocma si-a gasit sa nasca (ce chestie..
) mai intri prin gura la Stanca. Mai bine BOU L de mihu si-ar vedea de crimele din spitalu care crede ca-l conduce. Sa nu ne enerveze sa le facem publice. Si cand zic crime stiu ce zic. DACA TE MANANCA-N P..LA DOM MIHU, POSTEAZA CEVA. DA -DE ASA SE PUNE DE UN MIC PENAL... ASTEPT

hater

24.08.2017 14:51

„Având în vedere că e o maternitate în zonă mi se pare aberant să nu ai unde parca astfel încât să îți poți lăsa soția să nască sau să o iei de la spital. Așteptăm heliportul de pe Stanca să se deschidă”, a spus un clujean.  - omule, stai asa. Pai inainte cand aveai unde parca in teorie, insa in practica sa zicem ca nu erau locuri libere, ce faceai? Asta fa si acuma. Bine totusi ca nu vrei sa te lase sa intri cu masina in sala de nasteri. Pe de alta parte, voi cei de la "Ziar de Cluj" ar trebui sa educati putin oamenii, sa inteleaga ca in orice tara civilizata pietonul si transportul in comun au prioritate in fata autoturismului personal. Cei ce vor sa se plimbe cu masina prin oras (ba mai apeleaza ca sa te convinga si la sentiment, in loc sa aduca argumente pertinente), sa stie ca a beneficia unde li se scoala lor de un loc de parcare nu e posibil si nu e nici normal, dar si ca un loc de parcare, atunci cand il gasesti, costa. In schimb vad ca le cantati in struna la toti nemultumitii de banda de transport in comun. Voi ar trebui sa faceti auzita vocea oamenilor nemultumiti de conditiile din autobuze sau de orarul acestora, nu de faptul ca s-a facut banda dedicata pentru transportul in comun.

cornel

25.08.2017 09:16

Domnule hater, mamica Dvs. s-a dus la Stanca sau la Gine 1 cand ne-a binecuvantat Cel de Sus sa va nasteti printre noi, cu toleul sau pe jos? Asta pentru posteritate. Referitor la banda de tole-buse ideea era ca inainte erau in fata la Barzodrom, 20 de locuri de parcare, care intradevar erau ocupate tot timpul de masinile asistentelor si a medicilor mai amarati de la Stanca, dar erau. Acum nu mai sunt deloc! Pricepeti? In tarile civilizate prima data se rezolva locurile de parcare pentru riverani(locuitorii zonei), pentru institutii si apoi se fac ringuri, piste si alte inovatii pentru cei ce tranziteaza orasul. Dar in general pentru cei ce tranziteaza un oras, acolo, sunt centuri ocolitoare si ringuri. Mai studiati un pic sau mergeti sa stati putin in orasele pe care dvs le considerati civilizate.

hater

25.08.2017 12:11

Domnule Cornel, va contraziceti, pe de o parte locurile erau ocupate de masinile angajatilor de la Stanca, pe de alta parte bine ca erau. Hotarati-va totusi, cine le folosea, gravidele sau personalul medical? Pe de alta parte, banda dedicata transportului in comun sa stiti ca nu e "pentru cei ce tranziteaza orasul", ci tocmai pentru cei ce locuiesc in oras. Pana una-alta, accesul la clinica se poate face sau ar trebui sa se poata face in interiorul/curtea institutiei pana coboara gravida; oricum, nu e cazul sa dramatizati, nasterea sau graviditatea nu inseamna infirmitate. Iar in tarile civilizate, domnule Cornel, autoturismul este pe cale sa fie exclus din orase (cel putin din zonele centrale). In ceea ce priveste institutiile din zona centrala (fie ca vorbim de insitutii administrative sau spitale), prezenta lor acolo e problema, in mod normal acestea ar trebui relocate intr-o zona in care este loc si de parcari, dar unde se poate ajunge usor si cu mijloace de transport in comun, asta ar fi solutia "civilizata". Cat priveste problema parcarii riveranilor, o solutie logica ar fi alocarea unui numar de locuri in parcarea temporara de pe Navodari 4. Oricum, in calitate de locuitor al zonei centrale, eu nu am pretentia ca dvs. sa mi se asigure un loc de parcare la buza scarii, personal as fi dispus chiar sa-mi las masina intr-un loc de parcare de la marginea orasului. Cat priveste studiul civilizatiei din alte parti, va asigur ca l-am facut cu mult mai temeinic decat dvs.. Ce nu intelegeti e ca problemele de trafic rutier ale orasului nu se vor rezolva nici cand vi se vor face centuri sau alte lucruri pe care le-au facut altii: centurile sunt necesare, ele scot o parte din traficul ce tranziteaza azi Clujul, insa numarul celor ce nu vor mai tranzita orasul prin centru se va compensa in scurt timp prin cresterea numarului celor ce utilizeaza masina proprie in oras. Asa ca, fara a lua masuri manite a restrictiona traficul auto, pe care altii de mai la vest le iau deja de ani buni, nu o sa ajungem niciodata sa fie respirabil aerul in oras. Insa atata timp cat fiecare cetatean doreste sa fie mai bine, fara sa inteleaga ca binele sta in schimbarea comportamentului si a mentalitatii proprii (nu doar a celorlalti), nu va fi mai bine veci. 

Adauga comentariu