Social democratul Vladimir Mătușan gafează din nou. De data aceasta pe tema Sălii Polivalente

Consilierul local PSD, Vladimir Mătușan a dovedit încă o dată că nu are foarte multe cunoștințe de administrație publică locală. Aproape îm fiecare ședință de Consiliu Local, are intervenții pe anumite proiecte de hotărâre, dar de cele mai multe ori este pe lângă subiect. Așa s-a întâmplat și în ședința de Consiliu Local de miercuri, 21 aprilie, când i-a reproșat managerului Sălii Polivalente, Ionuț Rusu că nu are viziune și nu transmite televizat meciurile. Însă, în atribuțiile managementului Sălii Polivalente nu intră acest lucru.

La prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Sălii Polivalente, consilierul PSD Vladimir Mătușan a arătat că nu se întrevede nicio îmbunătățire a situației financiare a societății care administrează BT Arena (Sala Polivalentă). Gafa consilierului social democrat a fost legată de transmiterea televizată a meciurilor găzduite în BT Arena.

„Am văzut că nici pe 2020, nici pe 2021 nu se întrevede nicio ameliorare a situației financiare a acestei societăți care se ocupă de gestionarea Sălii Polivalente. Mai mult, domnule manager, vă reproșăm o lipsă de viziune. Ați spus că s-au organizat evenimente în această sală. Printr-un bun management se puteau televiza, se puteau realiza anumite contracte sau se putea găsi o anumită sursă de finanțare sau de suplimentare a veniturilor. Este și o sugestie pentru evenimentele viitoare. La investiția pe care municipiul a făcut-o în această Sală Polivalentă, cred că toți clujenii nu numai noi consilierii locali ne așteptăm ca să dea rezultate, să fie recuperată și să fie pe plus. Ne-ați dat niște explicații, dar pe mine nu mă încălzesc”, a declarat Vladimir Mătușan.

Viceprimarul Dan Tarcea i-a explicat faptul că transmiterea meciurilor televizate nu intră în atribuțiile conducerii Sălii Polivalente.

„Nu este atributul conducerii Sălii Polivalente să asigure transmiterea meciurilor, din păcate”, a precizat Dan Tarcea.

Pe lângă intervenția lui Mătușan, a fost și o intervenție a consilierului local USR, Adriana Cristian, care a solicitat explicații cu privire la situația financiară a Sălii Polivalente.

„Organigrama Sălii Polivalente este de 25 de persoane, iar în acest moment sunt 13 persoane angajate. Prin urmare, toate persoanele care au plecat în această perioadă nu s-au ocupat acele locuri, deci funcționăm la o capacitate redusă tocmai prin prisma pandemiei și a reducerii activității. Cu toate acestea, organizăm evenimente în continuare. De exemplu, săptămâna trecută am avut partidele de tenis Fed Cup, dar din păcate fără spectatori. Mai pregătim și alte evenimente fără spectatori.

În perioada de lockdown, în Sala Polivalentă s-a amenajat un spital, care din fericire, nu a fost nevoie să se folosească. Colegii mei, angajații, au lucrat la acel spital, au asigurat suportul tehnic.

De asemenea, în perioada pandemiei, salariile au fost reduse cu 20%.

Din toamnă estimăm că vom reveni la organizarea de evenimente cu spectatori.

Dorim să avem fondurile necesare ca să ne putem permite să plătim facturile de energie electrică, toate contractele de mentenanță etc. La capitolul contracte de mentenanță s-au redus considerabil serviciile, anul trecut am renunțat la o parte din aceste servicii”, a explicat Ionuț Rusu, managerul Sălii Polivalente.

Adauga comentariu