"Smardoiul" de la Huedin ramane in arest preventiv. "GULLIT" a mai primit 30 de zile

Radu Adrian Rostas zis GULIT ramane in arest preventiv inca o luna, pentru ultraj asupra unui agent de politie care l-a oprit pentru a-i verifica actele de la masina. Procurorii de la Huedin au cerut prelungirea masurii arestului preventiv, iar Judecatoria Huedin a decis ca Gulit sa ramana inca 30 de zile retinut. 

"În baza art. 348 din CPP rap. la art. 207 alin. 1-4 CPP, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă prin încheierea penală nr. 6/19.06.2019 pronunţată în dosarul 1601/242/2019 a Judecătoriei Huedin, faţă de inculpatul R.A.R., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 NCP, rap. la art. 206 alin. 1 NCP, cu aplic. art. 41 alin. 1 NCP Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul R.A.R. Respinge ca nefondate cererile inculpatului privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu măsura preventivă a controlului judiciar. Următoarea verificare a legalităţii şi temeiniciei arestării preventive faţă de inculpat, va fi realizată potrivit art. 207 alin. 6 CPP, în termen de maxim 30 de zile de la data prezentei încheieri. In baza art. 275 alin 3 cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului", se arata in solutia data de Judecatora Huedin.

Radu Adrian Rostaș a fost oprit de către un echipaj de poliție de la Serviciul Rutier Huedin, în urmă cu o lună, iar în urma neregularităților constatate la verificarea documentelor pentru mașina cu numere străine pe care o conducea Rostaș, unul dintre agenți a luat decizia confiscării talonului mașinii. Reacția fostului condamnat a fost pe măsură: pe lângă amenințările cu moartea la adresa agentului, Rostaș zis BELEAUA sau Gullit a luat un ciocan din mașină și a încercat să îl atace pe polițist. 

„La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 20.20, pe strada Ecaterina Varga, din Huedin, conducătorul unui autoturism fiind oprit în trafic, a refuzat inițial să se legitimeze, devenind recalcitrant, amenințând direct polițistul cu acte de violență fizică şi amenințări cu moartea, folosind un ciocan de dimensiuni mari, din lemn, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj”, arată reprezentanții IPJ Cluj. 

Radu Adrian Rostas zis GULIT a contestat decizia celor de la Huedin, urmand ca Tribunalul Cluj sa se pronunte definitiv pe cererea procurorului de caz.

Adauga comentariu