Smardoi de oraș, cu apucături de interlop de Huedin, arestat după ce a atacat un politist

Recent eliberat din penitenciar pentru mai multe dosare în țară și Austria, Radu Adrian Rostaș, bărbatul cu apucături de interlop a intrat pe arest preventiv pentru 30 de zile și s-a ales cu un nou dosar penal. 

De loc din Huedin, în urmă cu două zile, Radu Adrian Rostaș a fost oprit de către un echipaj de poliție de la Serviciul Rutier Huedin, iar în urma neregularităților constatate la verificarea documentelor pentru mașina cu numere străine pe care o conducea Rostaș, unul dintre agenți a luat decizia confiscării talonului mașinii. Reacția fostului condamnat a fost pe măsură: pe lângă amenințările cu moartea la adresa agentului, Rostaș zis BELEAUA sau Gullit a luat un ciocan din mașină și a încercat să îl atace pe polițist

„La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 20.20, pe strada Ecaterina Varga, din Huedin, conducătorul unui autoturism fiind oprit în trafic, a refuzat inițial să se legitimeze, devenind recalcitrant, amenințând direct polițistul cu acte de violență fizică şi amenințări cu moartea, folosind un ciocan de dimensiuni mari, din lemn, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj”, arată reprezentanții IPJ Cluj. 

Colegii agentului au sărit în ajutorul acestuia și l-au imobilizat pe Rostaș, iar ulterior l-au reținut pentru 24 de ore. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal pentru ultraj, iar la propunerea procurorului de caz Judecătoria Huedin l-a plasat pe Adrian Radu Rostaș în arest preventiv pentru 30 de zile. 

 

„În baza art. 226 alin. 1 NCPP rap. la art. 202 alin. 1 şi alin. 3, art. 223 alin. 2 NCPP admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului R.A.R., ......, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 NCP, rap. la art. 206 alin. 1 NCP, cu aplic. art. 41 alin. 1 NCP, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.06.2019 şi până la data de 18.07.2019, inclusiv. În temeiul art. 275 alin. 3 NCPP, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, care se depune la Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin. Dată şi pronunţată în Camera de consiliu azi, 19.06.2019, ora 16:30, în prezenţa procurorului, a inculpatului şi a apărătorului ales”, se arată în decizia dată de Judecătoria Huedin. 

Potrivit surselor Ziar de Cluj, polițiștii de la Huedin au fost destul de inspirați să îl filmeze pe Adrian ”Gullit” în timp ce îl ultragia pe agentul rutier, astfel că probele au fost prezentate procurorului de caz, cel care a și cerut arestarea preventivă a infractorului de la Huedin. 

Adauga comentariu