Slalom printre tomberoane și mașini pe strada Maramureșului

Strada Maramureșului este o stradă ca oricare alta, reprezentativă însă pentru Clujul de 5 stele, în care cu toții ne credem civilizați, însă circulăm pe trotuare sordide, printre tomberoane și mașini, deja atât de obișnuiți, încât nici nu mai observăm anormalul cotidian.

Să o luăm la pas, pe strada Maramureșului, aflată la doar câțiva kilometri de centrul orașului...

La Cluj-Napoca, nesimțirea șoferilor este la fel de mare ca cea a autorităților. Primăria nu își face treaba și nu oferă soluții regulamentare de parcare, iar șoferii parchează unde îi apucă, își lasă mașina-n drum așa cum un animal lasă o balegă.

Una e să parchezi pe trotuar, dar să ai bunul-simț de a le lăsa și pietonilor un spațiu minim de trecere, și alta e să blochezi total trotuarul, chiar înainte de o trecere de pietoni!

La intrare pe strada Maramureșului, pietonii trebuie să circule pe carosabil, fiindcă acest șofer din Buzău se crede pe câmp:

Ca pieton, dacă îți continui drumul pe Maramureșului, trebuie să faci pe trotuar un slalom neplăcut printre mașini și tomberoane de gunoi, fiindcă acestea stau înșirate peste tot, la un metru – doi de porțile oamenilor. Firmele de salubritate le iau, le golesc și le aruncă înapoi în scârbă:

Unii proprietari, mai inventivi, nu au achiziționat tomberoane, preferând să scoată gunoiul în stradă în bidoane tăiate:

Poliția Locală, după cum putem vedea, circulă pe această stradă doar pe platformă, altfel probabil că i-ar amenda pe șoferii nesimțiți.

Unde găsim un tomberon „parcat” regulamentar, trebuie să ocolim mașina carmangeriei:

Un uscător de haine completează peisajul de mahala a la Cluj:

Fiecare scoate în stradă ce poate. În fond, nici nu mai contează! Trotuarele la Cluj sunt ”no man's land”:

Aproape de o stație modernă de biciclete, de care nimeni nu are nevoie, pentru că nu există piste de biciclete, oamenii au aruncat haine vechi pe lângă un tomberon de colectat haine vechi:

Civilizație, cât cuprinde! E fain la Cluj!

Adauga comentariu