Skinny si Ugly, cei mai iubiti politisti de frontiera

Skinny si Ugly nu sunt poreclele a doi tineri fermecatori, ci numele din acte a doi dintre politistii de frontiera patrupezi.

Cele doua superbe exemplare de ciobanesc belgian Malinois se numara printre vedetele Politiei de Frontiera, luand parte la mai multe actiuni de succes, de-a lungul timpului. Iar cele mai mari capturi de stupefiante descoperite si cu ajutorul acestor cainilor au salvat vietile mai multor consumatori. Doar in ultimele luni, Skinny si Ugly au ajutat la depistarea a 3 kg de cannabis, la Bistrita, plus 700 de pastile de Ecstasy, in aeroport. Plus mai multe capturi de cantitati mici, din bagajele celor care isi "incearca norocul" in Aeroportul International "Avram Iancu".

Cainii special antrenati pot depista 6 tipuri de substante stupefiante: cannabis, hasis, cocaina, heroina, amfetamina, Ecstasy. Distanta de la care simt stupefiantele depinde de cantitatea de drog si de spatiul in care se afla, insa demonstratiile au aratat de fiecare data ca nasul de caine-polititst nu prea se insala.

Antrenamentul cainilor incepe de la varsta de 3-6 luni, cand sunt preluati de conductorii lor. In prima faza se lucreaza pe partea de socializare si atasament, apoi, dupa varsta de un an, incep sa lucreze la depistarea substantelor.

Skinny se afla alaturi de conductorul si prietenul sau biped, agent-sef adjunct Rares Tinc de la varsta de 3 luni. Nu ii este doar coleg, ci si colocatar si a ajuns chiar membru al familiei. Dupa pensionare, majoritatea cainilor oricum raman alaturi de conductorii lor, deci aceste relatii se leaga pe viata.

Desi infractorii se tem de ei, Skinny si Ugly i-au cucerit pe copiii care au participat la demonstratiile din oras. 26 iunie este si Ziua Internationala Impotriva Consumului si Traficului Ilicit de Droguri, motiv pentru care le dorim o activitate lunga si prospera, alaturi de colegii patrupezi si conductorii lor.

Adauga comentariu