Situație fără precedent. Tehnicienii de radiologie și imagistică de la Spitalul Județean Cluj își vor da demisia în bloc

Tehnicienii radiologi și de imagistică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj își vor da demisia, în bloc, în semn de protest față de încăpățânarea managerului Petru Șușcă de a nu le acorda drepturile salariale. Toată secția va rămâne descoperită după ce vor pleca cele 55 de cadre medicale.
La SCJU Cluj are loc o situație aberantă – managerul Petru Șușcă se consideră mai presus de lege și refuză să aprobe majorările salariale pentru tehnicienii de radiologie și imagistică, deși legea salarizării include și această categorie de angajați din sistemul sanitar.

Tehnicienii radiologi din cadrul SCJU spun că situația lor este unică în Cluj. Managerii celorlalte spitale au înțeles că legea este lege pentru toată lumea, doar Petru Șușcă are nevoie de hârtii de la Ministerul Sănătății.

“Legea 153/2017 spune că, din 1 martie, salariile asistenților medicali se majorează. Ori, asistenții radiologi și de imagistică sunt asimilați la această lege. Toți managerii celorlalte spitale din Cluj au înțeles acest lucru, au acordat majorările salariale, doar directorul nostru nu este de acord. Spune că dacă nu are hârtie de la Ministerul Sănătății nu va face așa ceva. Ministerul nu va trimite nicio hârtie pentru că nu este cazul de așa ceva. Oricum noi am făcut memoriu la Ministerul Sănătății”, a declarat Marcela Nemeș, tehnician de radiologie la SCJU Cluj.

Joi dimineața, cei 55 de tehnicieni radiologi din cadrul SCJU Cluj își vor da demisia în bloc în semn de protest față de refuzul lui Petru Șușcă de a le acorda majorările salariale cuvenite. Aceștia spun că vor ca situația lor să fie cunoscută de toată lumea. Cadrele medicale sunt decise să apeleze și la Justiție.

 

Comentarii

Ion Popescu

29.05.2018 12:42

Ca sa intrebe comentacii cei prosti, de aceea.

Mircea

30.05.2018 09:06

Domnul Susca Petru isi bate joc de angajatii spitalului,impreuna cu directoarea Costin.Bai nenorocitilor,chiar vreti ca sa fiti urmariti,si linsati????E foarte  usor,sa stiti.Gunoaielor.

Adauga comentariu