Situatie DISPERATA pe strada Soporului: locuinte inundate si drum neasfaltat, fara canalizare. De ani de zile primarul anunta modernizarea strazii

In urma ploii de ieri, mai multe strazi din oras au fost inundate. De departe, cel mai disperat caz este cel al strazii Soporului, o strada lipsita de canalizare si de un drum asfaltat. Mai multe locuinte din aceasta zona au fost inundate. Locatarii sunt exasperati in contextul in care din 2004 li se tot promit lucrari de modernizare a strazii. In septembrie 2012, Emil Boc declara in Monitorul de Cluj ca urmeaza o evaluare a proiectului ce vizeaza lucrari de renovare pe strada Soporului, un proiect care, ulterior, urma sa fie supus dezbaterii publice. Nu s-a intamplat nimic. Strada Soporului a ramas inundata, fara asfalt sau canalizare si in urmatorii patru ani. Din pacate, va mai ramane asa inca vreo doi ani pentru ca edilul a anuntat ca lucrarile de renovare a strazii vor avea loc in 2017-2018.

In septembrie 2012, Emil Boc declara in Monitorul de Cluj: 

"Acum vom face o evaluare a proiectului impreuna cu arhitectii si echipele noastre din Primarie si apoi il vom supune dezbaterii publice. Intre timp, vom avea si o vizita in Olanda pentru a fructifica experienta orasului Utrecht care s-a dovedit a fi una extrem de benefica precum raul, unul cum este Somesul la noi, poate fi folosit de catre oras", a declarat la acel moment primarul Emil Boc.

Probabil ca experienta din Olanda l-a bulversat complet pe Emil Boc, astfel incat, a uitat in totalitate de proiectul de modernizare a strazii Soporului pe care l-a promis cetatenilor. De patru ani de zile, de la acea declaratie, nu s-a schimbat absolut nimic. Cei care locuiesc acolo stau in conditii de Ev Mediu, fortati sa se descurce cu inundatiile, sa mearga zilnic pe un drum neasfaltat, sa traiasca intr-o asa-zisa zona "rezidentiala", unde nu exista nici gaz, nici transport in comun. 

Situatia in care se afla locatarii de pe strada Soporului este disperata. Printre acestia se numara si Anca Radu, o mama care locuieste doar cu fetita ei si in fiecare zi se confrunta cu aceleasi probleme. E o lupta infernala, epuizanta, incorecta si inegala, considera ea. 

"Aceasta "strada", lunga de aproape 5 km este uitata de ani de zile de autoritatile locale. Nu exista canalizare (in conditiile in care, in intravilanul unui oras-resedinta de judet, acest fapt contravine tuturor reglementarilor prevazute de legislatia in vigoare), nu este un drum asfaltat sau macar intretinut rezonabil, nu exista transport in comun, nu exista gaz, iar drumul este aproape impracticabil. In aceste conditii, locuitorii acestei zone - considerata rezidentiala - sunt nevoiti ca, zilnic, sa suporte acest calvar pentru a merge la serviciu si pentru a-si duce copiii la scoala (nu are rost sa mai pomenesc de reparatiile frecvente si extrem de costisitoare ale masinilor personale). In ciuda numeroaselor sesizari pe care le-am facut, dl. Boc (sincer, mi-e greu sa ii scriu numele cu majuscula) ne reproseaza ca e vina noastra ca ne-am mutat aici si ca ne "trebuie asfalt sub fund". De ani de zile (din 2004), promite ca va introduce utilitati, ca va face drumul, dar, vesnice promisiuni jalnice. Precizez ca impozitele pe care le platim sunt exorbitante, in conditiile in care nu beneficiem de niciun serviciu din partea autoritatilor locale", se plange femeia.

Cum ieri a plouat aproape toata ziua, strada Soporului a fost inundata din nou. Anca Radu se arata foarte furioasa pe situatie. Aceasta minunata zona "rezidentiala" nu are canalizare si nici macar santuri laterale in care sa se scurga apa de pe drum. Ca rezultat, ieri, mai multe locuinte au fost inundate. Strigator la cer este raspunsul pe care Emil Boc l-a dat in legatura cu situatia de pe aceasta strada, cum ca e vina lui, ca nu ar fi trebuit sa aprobe autorizatii de construire in zona. Adica, edilul nici nu stie pentru ce ofera autorizatii in situatia in care majoritatea caselor erau deja construinte in anii '90. 

"Efectele unei ploi banale de primavara au fost inimaginabile pentru secolul XXI, in orasul Cluj-Napoca, fosta capitala europeana in 2015!!!!! Numeroase locuinte au fost inundate! Tot azi, in jurul orei 17, cand i s-a semnalat eterna problema a strazii Soporului, dl. Boc a spus ca e vina dumnealui ca se intampla asta, pentru ca ,,ne-a aprobat autorizatii de constructii", in conditiile in care majoritatea caselor sunt construite inainte de 1989!!!!! Scandalos si mizerabil raspuns", conchide cu indignare locatara de pe strada Soporului.

Nicio solutie nu se intrevede in viitorul apropiat pentru clujenii care locuiesc aici. Tot ceea ce primesc e mai noua declaratie a primarului conform careia strada Soporului va fi modernizata de abia in 2017-2018 in baza Planului Urbanistic Actual.

Comentarii

Pibull

18.03.2016 08:08
Asa meritam sa fim fraierit de toti babuinii din primărie...

Adauga comentariu