Sitimenejerul Șurubi, proaspăt specializat în lasere, va lăsa Primăria pentru șouri demențiale la Untold și Electric Castle

Sitimenejerul orașului de cinci stele căzătoare, Gheorghe Șurubaru aka Șurubi, este deja „total master” în popice și curățenia la bordură. Nu mai există demult niciun secret în popice și măturici pentru acest aspru conducător al cetății, sub măturica și popicul căruia Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare mai puternică decât a civilizațiilor extraterestre. 

După ani și ani de studii intense în popicărie și curățenie la bordură, spre finalul anului trecut a sosit momentul trecerii la un alt nivel de cunoștințe. Șurubi a schimbat total macazul și ne-a oferit o supriză colosală, la care nu ne-am fi așteptat nici în ruptul popicului. Domnul nostru s-a specializat în lasere. Și nu orice fel de lasere, ci din alea alungătoare de ciori. Șurubi este ultimul Jedi al Cetății de pe Someș, un vajnic luptător cu laserul împotriva groaznicelor croncănitoare care umplu clujenii de nervi și de mizerie. Jedi-ul nostru nu va avea odihnă până când liniștea se va așterne peste urbe. Până atunci, dacă vedeți raze puternice peste copaci, peste case și blocuri să știți că este salvatorul nostru cu laserul în mână. 

După ce va stârpi spurcatele înaripate, ultimul Jedi al Cetății va trece la entertainment și îi va înveseli pe cetățenii aflați sub ocrotirea sabiei cu laser. Laserul nu va mai fi o armă ci o sursă de amuzament. Șurubi va lăsa Primăria pentru șouri cu lasere la fel și fel de festivaluri din toată lumea. Ne-a șoptit o vrăbiuță că va începe cu Electric Castle, va continua apoi cu Untold și se va îndrepta spre Let It Roll, Tomorrowland și alte evenimente din străinătate.

Astea fiind spuse, îi dorim mult succes în viitoarea carieră de artist cu lasere!

Lăsând gluma la o parte, iată găselnița Primăriei Cluj-Napoca, mai precis a lui Gheorghe Șurubaru, referitoare la numărul foarte mare de ciori care bântuie orașul de mai mulți ani:

"Având în vedere numeroasele probleme cauzate de înmulțirea coloniilor de ciori, în anul 2018 am implementat un studiu privind zonele cu populație mare de ciori, zonele de cuibărit, stabilirea numărului de sisteme antidăunători precum și aria de acoperire a acestora pentru diminuarea și îndepărtarea coloniilor de ciori din Parcul Central Simion Bărnuțiu. Dintre soluțiile propuse a fost aleasă soluția care constă în îndepărtarea ciorilor prin intermediul unor echipamente care acționează pe bază de ultrasunete și de laser", a declarat Gheorghe Şurubaru, city-managerul oraşului Cluj-Napoca.

În data de 30 mai 2018, au fost instalate două echipamente (ca stație pilot) în Parcul Central Simion Bărnuțiu, pe un arbore în zona Facultății de Chimie, și a fost direcționat către un arbore cu mai multe cuiburi de ciori. Zona a fost monitorizată în perioada 30 mai 2018 - 4 iulie și s-a constatat mutarea totală a coloniei de ciori, fapt care atestă eficiența aparatelor. 

La modul cel mai serios posibil îi transmitem domnului city-manager că singurul mod în care poate alunga definitiv ciorile este închiderea rampei neconforme de gunoi de la Pata Rât, sursa de hrană a acestor păsări. Poate îi dă un imbold lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj să închidă cât mai repede groapa de gunoi, în loc să pună lasere prin oraș! 

Adauga comentariu