In vizor

Site-ul turistic al Consiliului Judetean, periat putin dupa denuntarea fiasco-ului marca PNL Cluj

La doua saptamani de la lansarea cu cantec a Centrului National de Informare si Primovare Turistica Cluj si a site-ului care s-a dovedit o insailare de doi lei, cu texte si imagini copiate si multe greseli, pe bani si mai multi, livrati unor membri PNL Cluj, pagina a ramas aproape la fel, cu mici corecturi. Acelasi limbaj de lemn, aceleasi poze care se repeta de la un obiectiv la altul si aceeasi delasare.

Texte plagiate de pe Wikipedia si nu numai, fotografii a caror autor nu este mentionat, greseli, si, mai ales, multe rubrici la care figureaza aceeasi imagine se gasesc cu duiumul pe site-ul cniptcluj.ro. Au fost schimbate doar greselile flagrante semnalate de ziardecluj.ro, cum ar fi Sala Palatului din Bucuresti mentionata intre centrele culturale clujene, biserica de la Dealu Negru care a ars de cativa ani sau expresii ca “Satdionul Cluj Arena” (sic!). Asta desi PNL-istul Alin Stefan Baicoci, membru in Biroul Politic Municipal, cel care a realizat site-ul pentru nu mai putin de 55.400 de lei, promitea ca schimba tot, daca ii dam lista cu greselile, in cor cu Rodica Gogonea, managerul proiectului, cea care a si recunoscut, senina, ca nu se uitase peste site.

In doua saptamani, echipa care a incasat bani europeni pentru a promova Clujul in randul turistilor nu a izbutit sa puna niste texte originale, ca sa nu zicem atractive, despre obiectivele din zona.

Prezentarea judetului Cluj este aceeasi ca la lansarea site-ului, adica identica celei de pe siteul Consiliului Judetean si a multor alte pagini.


Calendarul Cultural nu functioneaza. La Rezervatii naturale, cea de la Sic, de pilda, are acelasi text ca al altor multe pagini.
Nu s-a schimbat nici fotografia care se repeta la fiecare cafenea si cofetarie de la rubrica de specialitate. La fel se intampla si la Pizerii, Cazinouri sau Agentii de turism, Autogari sau Inchirieri auto, Taxi sau Transport.

La Hoteluri, Granata figureaza de doua ori.

Castelele Peles si Castelul de la Hunedoara figureaza si acum ca imagine de generic la categoria Castele.

In continuare, Ansamblul Monumental Matei Corvin figureaza pe ultimul loc la obiective istorice, la distanta mare dupa statuia lui Avram Iancu din Turda sau statuia lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.

La fel, Libraria Universitatii, mutata de cateva luni, are fotografie cu vechea locatie atat la descrierea sa, cat si a Anticariatului Roser.
Biblioteca Universitara “Lucian Blaga” lipseste cu desavarsire de la categoria Biblioteci.

Rubrica de Muzee incepe cu cel de Paleontologie si Stratigrafie, Muzeul Municipal Dej si Muzeul Apei din Floresti si include si unul de mult inchis: Muzeul de Speologie “Emil Racovita”.

Rubrica de Opera si Teatru nu include proiectele independente, cum ar fi Teatrul Imposibil sau initiativele de la Fabrica de Pensule, structura absenta cu desavarsire de pe site.

Turistii afla de pe site informatii „vitale” cum ar fi urmatoarea:

“In 2011, in timpul mandatului primarului Sorin Apostu, au fost betonate aleile si au fost distrusi mai multi copaci seculari, ceea ce a starnit nemultumiri si proteste, inclusiv din partea unor specialisti in arboricultura”.

Fraza se regaseste, dealtfel,  identic si pe alte site-uri. 

Centrul, deschis pana la ora 16

La sediul centrului de la parterul Muzeului Etnografic al Transilvaniei lucrurile par insa a se indrepta pe drumul cel bun. Doi angajati isi intampinau politicos oaspetii chiar si la 15.50, cu zece minute inainte de terminarea programului, lucru rar intalnit in institutiile de stat. Pe rafturi au aparut harti si brosuri noi, chiar si cateva in engleza si maghiara, de la hoteluri, restaurante, agentii de turism, dar si de la Salina Turda. Functionau atat cele doua info touch-uri de la intrare, precum si calculatoarele din interior.

“Am avut vizitatori, din ce in ce mai multi pe zi ce trece. Se pare ca centrul nostru devine cunoscut, Chiar astazi a venit un grup, e drept ca nu erau interesati de obiectivele din judet, ci de mall, voiau sa stie cum ajung la Iulius Mall”, a dezvaluit unul dintre angajatii din centru.

Rodica Gogonea, maganerul proiectului, nu a putut fi contactata pana la publicarea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *