Site-ul domnuleprimar.ro, spart de fantomele libaneze

Singurul site prin care cetatenii isi pot contacta primarii direct pentru a semnala probleme sau pentru a isi exprima opinia in legatura cu activitatea administratiei locale din toate judetele tarii a fost spart in aceasta dimineata de catre organizatia hacker-ilor Fantomele Libaneze. In momentul in care internautii au incercat sa navigheze pe site-ul domnuleprimar.ro, pe pagina de start aparea o  imagine care indica faptul ca portalul a fost atacat de catre “Lebanese Ghosts”. Problemele cauzate de atacul cibernetic al site-ului domnuleprimar.ro au fost solutionate in urma cu doar cateva minute.  

Specialistii in securitate IT spun ca este pentru prima data cand acest gen de organizatie ataca un site din Romania si ca pana in prezent nu sunt cunoscute date despre “Lebanese Ghosts”.

“Pana acum nu am auzit despre aceasta organizatie a hacker-ilor libanezi. Este pentru prima oara cand aud de ei si pentru ca nu am acces la baza de date a site-ului nu imi pot exprima o parere la felul in care au reusit sa sparga site-ul”, a afirmat Daniel specialist IT. 

Site-ul este detinut de catre sociologul Vasile Dancu, fondatorul Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), iar reprezentantii acestuia au declarat ca s-a mai incercat in numeroase randuri spargerea site-ului, ultima data fiind in urma cu doua luni.

"Nu e prima cand site-ul este atacat. In urma cu doua luni a mai fost o tentativa, atunci o imagine virusata atasata la o plangere a unui cetatean a blocat pentru cateva ore activitatea site-ului. De aceasta data nu a fost acelasi gen de hacking. Putin dupa miezul noptii, in jurul orei 01.30 a fost injectat un cod in site. Mai multe amanunte nu as putea sa va ofer, dar problema a fost solutionata in urma cu cateva minute", a declarat Mihaela Orban.

 

Adauga comentariu