Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackeri astăzi pentru a doua oară

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart astăzi nu o dată, ci de două ori, de hackerii de la Romania Hackers. Potrivit anunțului postat de aceștia, ei cer o răscumpărare de 100 de dolari în Bitcoin.

„Toate fisierele au fost encriptate si un backup al site-ului a fost salvat. Daca vreti ca baza de date si fisierele site-ului sa nu ajunga public. Pe internet, aveti de platit o suma. Trimite-ti 100$ USD in bitcoin”, este mesajul transmis de hackeri. 

Contactat de Ziar de Cluj, după prima spargere, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Alin Iuga, ne-a transmis că serverul care găzduiește site-ul a fost ținta unui atac cibernetic și că speră ca site-ul să redevină funcțional în cursul zilei de azi.

„A fost supus unui atac cibernetic serverul pe care este găzduit site-ul Consiliului Județean Cluj. Specialiștii au indentificat vulnerabilitatea și în acest moment acționează pentru rezolvarea ei. Sperăm să redevină funcțional site-ul până la sfârșitul zilei. În acest moment se derulează procesul de recuperare a datelor, care nu va întâmpina niciun fel de probleme pentru că avem o copie de rezervă. Deja s-a decis mutarea pe un alt server care prezintă condiții superioare de siguranță. De asemenea, deoarece este vorba despre o infracțiune vom sesiza instituțiile abilitate”, a declarat Alin Iuga pentru Ziar de Cluj.

Ei bine, în cursul zilei de astăzi, site-ul a fost spart din nou. A doua oară, nu doar de pisoiul cibernetic Meowless, ci și de Garfield.

În plus, hackerul a publicat, după ora 19, baza de date a CJ Cluj.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj spun că oricum site-ul nu conținea date cu caracter personal și, de la o variantă de rezervă pe care o aveau deja, vor muta site-ul pe alt server; la ora publicării acestei știri site-ul nu era încă activ.

CJ Cluj a anunțat că va face plângere penală după ce site-ul a fost spart, „fiind vorba despre o infracțiune, Consiliul Județean va sesiza instituțiile abilitate”.

Aşa arăta site-ul după prima spargere:

Și așa după a doua:


Se pare că hackerii sunt mai tari in tastatură decât specialiștii Consiliului Județean Cluj. 

Adauga comentariu