Șirul de jafuri armate continuă la Cluj. De data aceasta a fost vizată o sală de jocuri

Doi hoți au jefuit o sală de jocuri din Cluj-Napoca și au reușit să sustragă 7.000 de lei. Astfel, șirul jafurilor armate din orașul sigur, continuă. Evenimentul a fost sesizat miercuri dimineaţă în jurul orei 04:40. Cei doi hoți au făcut uz de un cuțit și de un pistol, arme despre care Poliția nu poate preciza dacă au fost sau nu reale.

 „Eveniment sesizat in jurul orei 04:40; Polițiștii de investigații criminale desfășoară cercetări pentru identificarea și depistarea unor persoane care, în cursul dimineții, au pătruns într-o sală de jocuri de pe raza municipiului Cluj-Napoca și, sub amenințarea casierei, au reușit să sustragă circa 7.000 de lei.

În urma acestui incident, nicio persoană nu a fost rănită.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal privind comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de Codul penal”, informează IPJ Cluj.

Anul trecut au fost înregistrate o serie de jafuri, dintre care două au vizat 2 instituții bancare, iar cercetările în aceste cazuri nu au dus la prinderea infractorilor.

În iunie 2018, un bărbat a intrat într-o sucursală a Băncii Transilvania, din zona Dâmbu Rotund, amenințând angajatele cu un cuțit. Bărbatul a reușit să sustragă aproximativ 20.000 lei. Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că într-o unitate bancară, de pe raza municipiului Cluj-Napoca, a intrat o persoană cu faţa acoperită şi, sub ameninţare, a sustras o sumă de bani, după care a fugit. În urma acestui incident, nicio persoană nu a fost rănită. Imediat după sesizarea incidentului, toate echipajele de poliţie au fost mobilizate pe teren în vederea depistării bărbatului în cauză. Ancheta este coordonată de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul inspectoratului, însă agresorul nu a fost identificat.

În decembrie 2018, la jumătate de an de la acest caz, reprezentanții IPJ Cluj precizau că hoțul care a jefuit o sucursală a Băncii Transilvania de 20.000 de lei, este departe de a fi identificat:

„Cercetările continuă. Nu există alte noutăți. În acest moment se verifică, în continuare, piste pe care le avem și sperăm că în final vom reuși să ajungem la autorul faptei. Se lucrează în continuare. Este una dintre faptele care ne preocupă cel mai mult, în special pe polițiștii judiciariști”, declarau reprezentanții IPJ Cluj în decembrie 2018.

CITEȘTE ȘI: IPJ Cluj, la un pas să încheie anul într-un mod rușinos. Autorul jafului din vară, de la Banca Transilvania, este încă în libertate!

Jaf armat în Dâmbu Rotund UPDATE

În curând se va împlini un an de la acest incident.

Cea de-a doua tentativă de jaf a fost înregistrată la scurt timp după incidentul de la BT, însă de această dată la CEC Bank. 

CITEȘTE ȘI: Tentativa de jaf la o banca. De data asta, la CEC Bank, in Marasti 

Este vorba despre o sucursala a CEC Bank din cartierul Marasti, doar că în acest caz hoțul nu a reușit să fure nimic. Acesta s-a folosit de un pistol, dar în urma prezenței de spirit a angajatei unității bancare, tentativa de jaf a eșuat. Nici în acest caz infractorul nu a fost identificat. 

 

 

sursa foto: bitpress.ro

Adauga comentariu