Sinecurile lui Tișe asigură un loc călduț pentru consilierul județean Cosmin Todea. Acesta lasă forul județean pentru șefia unei societăți profitabile

În timp ce unele entități aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, precum Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” ori Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj, sunt nevoite să suporte ofensiva constantă a lui Alin Păunel Tișe, alte societăți reprezintă sinecuri ideale pentru camarila președintelui Consiliului Județean Cluj. 

Liberalul Cosmin Todea şi-a înaintat demisia din Consiliul Judeţean Cluj, iar fotoliul său urmează să fie ocupat de către Dan Andrei Mărginean. Iar această schimbare este prevăzută într-un proiect de hotărâre a CJ Cluj și se află pe ordinea de zi a ședinței forului județean din data de 28 august 2018. 

”Prin înscrisul înregistrat la Consiliul Județean Cluj cu nr. 27143 din 13.08.2018,  domnul Todea Cosmin-Alexandru, ales pe lista de candidaţi ai Partidului Național Liberal, și-a înaintat demisia din funcția de consilier judeţean deţinută, context în care mandatul  de consilier județean în cauză a încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale, cu data de 13.08.2018, în conformitate cu prevederile art. 9 alin. (2) lit. a) din Legea privind Statutul aleşilor locali nr. 393/2004, cu modificările şi completările ulterioare. 

Analizând Lista de candidaţi depusă de Partidului Național Liberal la alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj din 5 iunie 2016, s-a constatat faptul că următorul supleant în această listă este domnul Mărginean Andrei-Dan (poziţia nr. crt. 20), iar în vederea validării acestui mandat de consilier judeţean, Partidul Național Liberal - Organizaţia Judeţeană Cluj- a confirmat, prin adresa cu nr. 1565/22.08.2018, înregistrată la Consiliul Judeţean Cluj sub nr. 27865/22.08.2018, faptul că domnul Mărginean Andrei-Dan face parte/este membru al acestui partid politic”, se arată în motivarea adoptării acestui proiect de hotărâre.

Cosmin Todea nu a anunţat oficial care ar fi motivul demisiei însă, potrivit unor surse, el a făcut acest demers deoarece a fost numit director de dezvoltare la Societatea Agro Transilvania SA, unitate subordonată Consiliului Judeţean Cluj, funcţie incompatibilă cu cea de consilier judeţean.

În luna iulie, Mariana Leș, consilier județean PNL, a demisionat din funcția de consilier județean. Demisia acesteia vine ca urmare a câștigării concursului de director la hotelul Univers T, care se află în subordinea Consiliului Județean.

Cosmin Todea se află la al doilea mandat de consilier judeţean, la primul mandat fiind ales pe listele PDL. Acesta ocupase functia de consilier, în 2012, in urma demisiei lui Darius Cristian Pintilie.

Potrivit declaraţiei de avere, Todea deţine împreună cu soţia un teren de 917 mp în localitatea Agârbiciu, un altul de 800 mp în Floreşti şi o cotă de 1/6 dintr-un teren de 146 mp din Floreşti. Tot în Floreşti mai deţine o parcare de 14 mp şi o cotă de 1/401 dintr-un drum. Acesta mai posedă un apartament de 32 mp, un alt apartament de 50 mp, o casă de 501 mp în Floreşti, precum şi o altă locuinţă de 65 mp în Agârbiciu. Todea mai deţine o Skoda Fabia din 2008 şi un Ford Tranzit din 2006. Cosmin Todea a mai creditat trei firme cu aproape 100.000 de lei şi s-a împrumutat de la trei bănci şi o persoană fizică cu 42.115 euro şi 932.800 lei. În ceea ce priveşte veniturile, fostul consilier judeţean a mai incasat pe parcursul anului trecut, de la firmele pe care le deţine, suma de 266.233 lei. Soţia acestuia a câştigat 40.616 lei din salariul de la Registru Auto Român.

În cadrul Comisiei pentru Educație a CJ Cluj, formată din Balla Francisc (UDMR, președintele comisiei), Anca Hodorogea (PNL), Marinela Marc (PNL), Călin Tuluc (PNL), Valentin Cuibus (PSD) şi Ioan Bota (PSD), Cosmin Todea (PNL) ocupă funcția de secretar al comisiei.
 

Centrul Agro Transilvania Cluj se află în zona periurbană a municipiului Cluj-Napoca, cu ieşire la DN1 pe teritoriul comunei Apahida, la nord-vest faţă de satul Sânnicoara şi la intrarea în satul Dezmir, construcţiile fiind amplasate pe o suprafaţă de 6,5 hectare. 

SC Agro Transilvania SA este o societate comercială care funcţionează sub autoritatea forului administrativ judeţean. Este o societate profitabilă, deci un loc călduț pentru demisionarul consilier județean. Anul trecut, Agro Transilvania a avut o cifră de afaceri de 3. 074. 700 lei, înregistrând un profit în valoare de 609. 597 lei. Nici în anul 2016 lucrurile nu au mers deloc rău pentru SC Agro Transilvania SA, astfel încât cifra de afaceri a fost de 2 614 691 lei, iar profitul - 390 701 lei. În 2015, cifra de afaceri a înregistrat o valoare de 2 259 406 lei, iar profitul s-a ridicat la o cifră totală de 323 312 lei. Societatea aflată în subordinea Consiliului Județean are un număr de 31 de angajați. 

 

 

 

 

sursa foto: clujazi.ro

 

Adauga comentariu