Sindicatelor: în ultima lună de execuție pentru modernizarea străzii, lucrările înaintează anevoios

Modernizarea străzii Sindicatelor înaintează anevoios, chiar dacă lucrările au intrat deja în ultima lună de execuție, potrivit calendarului aprobat de autorități. Valoarea totală a investiției pentru reabilitarea acestei străzi este de 1,2 milioane de lei, finanțată din bugetul local. În prima zi de iunie pe șantier a fost liniște, fără prea multe utilaje. 

În decembrie 2020, consilierii locali aprobau proiectul de modernizare a străzilor din centrul municipiului Cluj-Napoca – un proiect de cca 16 milioane de lei pentru lucrări cuprinse într-un termen de execuție de maximum 7 luni.

Astfel, un număr de patru străzi din zona Parcului mare urmau să intre în șantier: str Cardinal Iuliu Hossu, str Vasile Alecsandri, str George Coșbuc și str Sindicatelor. 

CITEȘTE ȘIAlte patru șantiere vor fi deschise în centrul Clujului: cca 16 milioane de lei pentru lucrări întinse pe 7 luni de zile

„Modernizare strada Sindicatelor din municipiul Cluj-Napoca” - 1.2 milioane de lei, buget local, patru luni - 1 lună proiectare + 3 luni execuție

La finalul lunii martie 2021, administrația locală anunța deschiderea șantierului pe str Sindicatelor:

CITEȘTE ȘIÎncă două străzi din centrul Clujului intră în șantier: circulația va fi restricționată

„Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că începând de luni, 29 martie 2021 se va restricționa accesul pe străzile Sindicatelor și Vasile Alecsandri.

Măsura a fost luată ca urmare a lucrărilor de modernizare ce se desfășoară pe străzile menționate.

Lucrările de modernizare sunt realizate de RADP Cluj-Napoca”, informau reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

Str Sindicatelor înainte de modernizare 

lucrările de modernizare au demarat în 29 martie 2021

durata de implementare a investiției: 3 luni execuție

Str Sindicatelor după demararea lucrărilor

Str Sindicatelor ultima lună prevăzută pentru lucrări

Potrivit documentației publicate de administrația locală, lucrările de modernizare a străzilor vizează refacerea stratului de uzură, iar trotuarele vor fi pavate cu plăci din piatră naturală. Se va moderniza iluminatul public şi se va amplasa mobilier urban. Acolo unde va fi posibil, vor fi plantați arbori. 

 

Adauga comentariu