Sindicaliștii din IPJ Cluj cer angajarea a încă 10-15 agenți pentru fiecare secție

Polițiștii din Cluj sunt prea puțini și sunt în permanență expuși pericolelor. În orice clipă,  un om al legii poate deveni el însuși  o victimă. Exact cum s-a întâmplat în 20 iulie, în Suceava, unde un polițist a fost ucis. Sindicaliștii spun că la fiecare secție de poliție din Cluj ar mai fi nevoie de încă 10-15 angajați:

„Sunt insuficienți agenți de poliție pentru a patrula câte doi, așa cum zice Ordinul 26, în vigoare. Noi vrem ca cei care conduc destinele acestui minister și prim-ministrul să încadreze din sursă externă, să facă școlile de poliție de 6 luni de zile, așa cum sindicatul a cerut, academiile de poliție de un an, pentru că noi nu pregătim în academii polițiști, noi  pregătim juriști”, a declarat Constantin Mandache, prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție. 

Pe lângă că sunt puțini, polițiștilor clujeni nu le sunt asigurate nici condițiile de muncă. Lucrează în secții  pe care și le zugrăvesc singuri și patrulează cu mașini mai vechi de 10 ani. Cel puțin asta susțin cei care le apără drepturile:

„Rușine celor care conduc Poliția Română, că noi, pe la posturile de poliție, în orașele mari, avem încă mașini de 11 ani, la care se cumpără piese ieftine și se pun la mașini. Nu mai vrem așa ceva!”, a declarat Constantin Mandache.

După ce, în data de 20 iulie, un polițist din  Suceava a fost ucis cu un cuțit, sindicaliștii au cerut întâlniri cu ministrul de Interne și cu premierul ca să negocieze angajarea mai multor agenți în sistem.

 

Comentarii

Unu

29.07.2017 13:08

Sa le cumpere si birouri ca asa nu o sa incapa toti sa se joace solitair si carti in timpul programului. 

Ion

29.07.2017 14:49

Ar fi util un jurnalist sub acoperire sa candideze la angajare la politie sa vedem daca se face corect sau cu mita,cum a fost cazul din iarna 2016-2017 de la jandarmi...
Daca se face cu mituta,e firesc sa nu aiba oameni...si daca nu su t lasati de sefi sa si faca datoria...vezi cazul politistului clujean care si a amendat seful pt neacordare prioritate la trecere pietoni si care apoi a fost sicanat pana si a dat demisia,cu dreptatea in mana...acum e in Anglia...si sefu sau amendatu,e tot sef,la alt compartiment...deci e adevarat proverbul cu pestele care se impute...

Adauga comentariu