"Sincaizitia", supravegheata de un psiholog

Se pare ca din "comisia de inchizitie" de la liceul Sincai, unde s-a decis sanctionarea a 61 de elevi pentru ca au postat fotografii si comentarii in grupul de Facebook Sincai Memes, un grup privat unde se ironizau profesorii, facea parte si un psiholog.

Este incredibil cum psihologul scolii a putut sa tolereze o atitudine atat de violenta fata de elevi si profesori. Ne miram ce mai cauta in functie, cand rolul lui nu este sa participe la astfel de comisii.

Comentarii

Lola

03.03.2015 14:25

Sa-i reamintim psihologului rolul in scoala: "Un confident de incredere, impartial, este cel care poate ajuta copiii sa treaca peste problemele dificile". Dar in "ancheta" si-a depasit atributiile. Nu a facut nici cel mai mic efort, gest de a sprijini elevul sau parintele. Din contra "lovea" cu argumente si contraargumente ca ei detin dreptatea absoluta. Ar trebui intrebat la Colegiul Psihologilor daca intrebari de genul:" Recunosti ca ai apartinut acestui grup? Te caiesti, iti pare rau ca nu le-ai spus parintilor tai? O sa mai faci vreodata?"sunt deontologice? Oricum, in opinia mea, nu avea ce sa caute de cealalta parte a baricadei. Ar trebui sa-si scrie demisia.

Absolvent de ac...

03.03.2015 20:09

Ce ironie amara!... In urma cu 40 ani eram prima generatie de "Special English High School Ady-Sincai", generatie, cred eu, cu care a inceput caracterul de scoala de elita, sau mai bine-zis s-a asociat o notorietate pozitiva performantelor pozitive exceptionale ale acestei scoli; pe buna dreptate... Dar "spiritul Sincai" a presupus incurajarea ideilor si exprimarii lor cat mai libere, desi era o perioada cu ideologie exclusiv comunista... Am avut profesori admirabili - enumar doar cativa care-mi vin acum in minte - Fred, Miss Mela, Tutu Comanaru, Miss Jennifer , care ne-au respectat si pe care i-am respectat pentru educatia data, pentru spiritul de adevar si  nu neaparat pentru transferul de informatii (12 ore numai de engleza pe saptamana, plus materii de cultura generala in engleza). Din aceasta perspectiva ma mira atitudinea prof.Hortensia Popa, care a facut si ea parte din cele 4 generatii de absolventi de SEH-AS ( a fost a doua generatie, 1976); probabil nu a asimilat educatia oferita atat de generos de acei "cosmopolisti" profesori, doar informatia...V-am relatat aceste mici detalii "istorice" ale SEH-AS in speranta ca Tensi va citi si va incerca sa iasa din rutina ultimilor ani... Mult curaj elevilor din Sincai pentru libertate de exprimare in continuare! Ma intreb retoric: ce stafeta predam, si cui?

Adauga comentariu