Si-a facut praf roata intr-o gura de canal: “Daca ai o problema nicio autoritate nu te ajuta”

Un clujean a avut parte de o experienta de pomina in care putin a lipsit sa nu sfarseasca la spital. Si-a rupt roata de la masina intr-o gura de canal neacoperita de pe strada 1 decembrie 1918, iar apoi s-a confruntat cu incompetenta si dezinteresul autoritatilor.

“Mergand pe prima banda de circulatie pe 1 decembrie 1918 vizavi de restaurantul Sinaia am dat cu masina intr-un canal fara capac de mi-am facut praf roata janta si subansamblul rotii dreapta spate. Am sunat la politie, enervat de faptul ca cineva a dat deoparte acel capac de canalizare, iar raspunsul a fost "nu ne priveste, sunati la Politia Primariei" si mi-au inchis telefonul, in conditiile in care 5 minute m-au tinut la telefon sa ma identifice, desi telefonul meu este cu abonament. Am sunat la Politia Primariei care, mi-au spus ca nu e treaba lor si sa depun cand am chef o sesizare, ca vor analiza. La intrebarea mea ce sa analizeze mi-au raspuns ca vor constata, asa ca i-am somat sa faca bine sa se prezinte la fata loculuii sa constate acolo despre ce este vorba. Pana am chemat firma de tractare si am vorbit la societatea de asigurari avand Casco la masina a aparut un echipaj de la Politia Primariei. Acestora mi-e si jena sa le spun politisti, sunt o gluma jalnica din filme idioate, a aparut si o persoana care a spus ca e de la apa-canal. In acest moment a inceput circul: aia de la Primarie se intrebau a cui e canalul ala, de la apa le explica ca nu-i al lor, de nu au ajuns la nici o concluzie”, povesteste clujeanul revoltat.

Contactati de Ziar de Cluj, reprezentantii Companiei de Apa Somes spun ca la ei nu a fost inregistrata nicio sesizare in acest sens.

“Chiar daca reteaua de canalizare pluviala nu este in administrarea noastra, gurile de vizitare ne apartin. Din pacate nu putem verifica zilnic toate cele 60.000 de capace de apa-canal din oras, astfel ca ne bazam si pe sesizarile oamenilor, care ne semnaleaza daca unele lipsesc”, a precizat Lucian Croitoru, purtatorul de cuvant al CAS.

Clujeanul pagubit a ramas cu un gust amar dupa cele intamplate, nu doar din cauza avarierii masinii, ci mai ales din cauza gestionarii situatiei de catre autoritati.

“Le-am solicitat sa intocmeasca un proces verbal, dar mi-au comunicat suav ca ei nu incheie procese verbale, ci fac rapoarte pe care, daca vreau, pot face cerere sa mi se comunice, dar numai daca am nevoie, altfel nu. Am trait o experienta dementa cu personaje ciudate intr-un oras si mai ciudat in ultima perioada si am concluzionat ca daca ai o problema nicio autoritate nu te ajuta. Toate autoritatile sunt folosite doar ca mijloace coercitive, cel putin aici, la noi, in Cluj Napoca. Mentionez ca daca nu aveam masina cu tractiune integrala cred ca acum eram undeva la urgente cu masina tandari si poate mai aveam si pe cineva pe constiinta. Halal oras diamant, briliant sau ce rahat mai inventeaza Boc”, a mai spus clujeanul.

Reprezentantii Companiei de Apa Somes il indeamna sa depuna o solicitare pentru a putea fi despagubit.

Ce poate face cetateanul respectiv, este sa vina la noi cu procesul verbal intocmit de Politia Locala, cu deviz de la service, depune la noi o cerere si o vom analiza”, a explicat Croitoru.

 

Comentarii

X

28.04.2015 13:22

Orasul nimanui. In Cluj, Doamne fereste sa patesti ceva ca esti pe cont propriu. Cata lipsa de respect sa existe in conditiile in care organele abilitate sa rezolve o problema, sunt platite din banii nostrii deci, macar din respect ca au ce pune pe masa, ar putea fi mai serviabili.

Manu

28.04.2015 17:43

Bine i-ai definit, "o gluma jalnica din fime idioate"...cum sa pretinzi simt civic si pro-cetatean de la indivizi ce până sa lucreze la primărie spărgeau seminţe pe prispa din faţa casei din satele din judeţ...cu maxim 10 clase de şcolarizare sigur...mi-e lehamite 

Adauga comentariu